Как да си подобря сайта?

Re: Как да си подобря сайта?

Ем заглавието на началната страница ми се вижда дълго, пък загавията на новините може да са само заглавието на новината, без отзад Новини / име-домейн.
След всяка новина сложи списък с линкове към около 3 подобни новини.
Страниците с картинки е добре да имат уникално описание. Също и да се коментира така че коментарите да се индексират. Не съм запознат с fb много но май техните коментари не се индексират. Също може и там подобни снимки да се покават.

Съгласен съм за заглавието на началната страница, но за момента нямам по-добро.
За новините съм си го мислил, не само за тях, ами и за другите модули. Малко ми е трудно, но ще пробвам да видя какво мога да направя по въпроса, това всъщност помага ли за on-page seo, или е основно за баунс рейта?
Какво имаш впредвид със уникално описание? Смисъл, какво би предложил? Аз не виждам какво мога да сложа, освен може би тагове като във wordpress?
FB коментарите не се индексират.
Подобни статии и т.н., като цяло текстове лесно, но как да направя подобни картинки, това нещо не мога да го измисля, ще пробвам да почета по въпроса, но малко трудно 🙂.

Благодаря много! Като открия как се дава репутация ще ти дам 😀
Надявам се и други колеги от форума да се включат в темата ми 🙂.

Колко са подобни снимките естествено няма да се гледа по самата снимка, а по примерно alt атрибута или заглавието им. Как вече точно си зависи там от системата и възможностите ти като програмист. Подобните според мен помагат и за баунс рейта и за он-пейдж и за обхождането на сайта.

Подобрих малко картинките, вкарах им доста рекламки. По принцип не съм много фен на такива страници, но реших да пробвам.
ето връзка: http://mobiletore.com/index.php?module=pictures&u=67&c=213&p=6153
направих ги тестово да показват последните качени, колкото да тествам дизайна, харесва ми, сега ще направя така, че всеки път да показва различни.
Утре ще направя за другите модули подобни нещица, самоче без рекламите 🙂. Чудя се нещо тук, дали за страниците със текст да не направя следното.
Да сложа две квадратчета доло, 1вото с най-нови, 2рото с най-популярни(най-четени). С по 3 връзки, т.е. общо 6. Утре ще видим какво ще стане 🙂.

Няма да е лошо URL-oвете да са user/SE friendly
например:
mobiletore.com/index.php?module=reviews&u=47 => .mobiletore.com/reviews/motorola/

Здравей pike, благодаря, че се включи в темата ми, искам да направя това, но незнам как. Знам, че това ще помогне много, казват ми, че се прави от htaccess, но незнам точно какво се прави, а предполагам и други файлове ще трябва да се барат.
Можеш ли да ми помогнеш по някакъв начин с това?

Вместо подобни новини, вкарах най-гледани страници. За картинките са 8.
Също така добавих и подобни в секциите новини и ревюта.

Знам, че това ще помогне много, казват ми, че се прави от htaccess, но незнам точно какво се прави, а предполагам и други файлове ще трябва да се барат
Прави се с mod_rewrite модула на Апача, като правилата се задават или в конфигурационния му файл или в .htaccess, както е при теб. Синтаксисът изглежда доста сложен на пръв поглед, но в последствие ще се убедиш, че е не е кой знае какво. Не може да се обясни тук в една тема, но има много документация и по-прости ръководства в нета. Можеш да потърсиш "mod_rewrite" или "seo friendly urls" с Гугъл. За по-достъпно написани ръководства с повече примери, по-добре търси второто. Официалната документация на mod_rewrite може да те обърка.
Започни със статийки като тази и тази(БГ). Това са първите, които ми попаднаха.
След като понавлезеш и започнеш да пишеш правила, и се запънеш някъде, задавай конкретни въпроси в секцията за администрация на форума, със сигурност ще получиш доста бързи и адекватни отговори.
Успех!

Back
Горе