SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как да създадем най-грозния сайт в Интернет.

ilianskim

Senior Member
След многото нападки за нашия „дизайн” и за четливост на текстове и т.н. също така и опита ми с дизайни и оценката им. В български форум рядко виждам някой да иска мнение за сайт, било то дизайн или общо, и да получи положителни оценки. Реших да напиша следното като целта е да създадем най-дразнещият и грозен сайт в Интернет.


Първо трябва да накараме посетителя да затвори браузъра още с влизането. Целта е да отсеем само готините пичове в сайта. Тези, които издържат са ни супер феновете.


*

Първо ще направим началното зареждане супер бавно. За целта слагаме картинки с големина 3-5 мегабайта сплескани в размер 40-40 пиксела. Заедно с това правим 10-150 заявки в базата данни, по възможност в таблици с милион и половина реда с пълнотекстово търсене.

* Не позволявайте посетителя набирайки урлто да влезе директно в сайта!! Накарайте го да избере с глас в бгтоп или без, езиците трябва също да се избират, ако нямате езици и нямате регистрация по топ сайтове може да опитате с мъж/жена.
* Не забравяйте, че който е достигнал сайта Ви и е останал то много вероятно желае да чуе някое много добра мелодия с влизането си. Сложете любимата си песен за фон на сайта и чакайте отзивите! В никакъв случай не давайте право посетителя да спре или паузира песента Ви!
* Веднъж преминал през тия перипетии посетителя е склонен към самоубийство за Вас. Сега е момента да му покажете 3-4 от попъп рекламите си и да му оразмерите браузъра според Вашата представа за готин прозорец. Не забравяйте, че колкото повече поп ъп прозорци толкова по-трудно може да се измъкне посетителя от Вашата страница. А може и браузърът му да забие, което е скритата Ви цел.

След като сме накарали посетителя да докаже предаността си към нашия сайт е време да го впечатлим с дизайн и функционалност.

* Използвайте сложни таблици с падащи менюта и десетки колони и редове за да накарате посетителя да се бави докато забрави какво точно търси.
* Много посетители обичат електриковите цветове. За целта използвайте всички, които намерите в color pickup или друга програмка. И не забравяйте, че електриково-зеления фон си пасва най-добре с електриково-жълто. А и спомага за овлажняването на ретината на посетителя.
* НЕ забравяйте в никакъв случай, че хедъра Ви (шапката) на сайта трябва да е минимум 600 пиксела висока и по-възможност 1200 широка. Хоризонталния и вертикалния скрол дават особен чар на сайта Ви. Помнете, че посетителя не е дошъл да търси информация, а да скролира в сайта Ви.

* Изполвайте добри фонтове и не забравяйте да добавяте <i><u><b> във всички текстове. Допълнителен чар може да придадете и със сенки на буквите. Това ще накара посетителя да се задълбочи в написаното.
* Естествено опитайте се да изкарвате пари от сайта си! Използвайте безсилието на посетителя и му дайте колеция от добре мигащи и пъстри банери от всички възможни аффилиейт и PPC програми. Колкото по-различни форми и размери, толкова по-забележителни и носещи приходи ще са те. По възможност използвайте JavaScript за да разположите част от рекламите върху текста. Това кара посетителя да полудее и да клика наред.
Ако още не сте доволни продължението може да прочетете в сайта изпълнител на всички изброени качества :)
статията в дао http://dao.bg/story.php?id=17729
 
Re: Как да създадем най-грозния сайт в Интернет.

За съжаление на всеки първият му сайт изгледа така. Пропуснали сте да препоръчате използването на Frames. Те значително спомагат за бързодействието и оптимизацията на сайта :)
 
Re: Как да създадем най-грозния сайт в Интернет.

Ще добавяме братлета и тия фреймове и видеотата, макар че на първата страница е дразнещо видео аутоплей, но иначе е по-добре според мен на вътрешните страници да е автоплей за видео сайт. Иначе, който не е видял продължението е доста по-обхватно :)
 
Последно редактирано:
Re: Как да създадем най-грозния сайт в Интернет.

Не забравяйте да пуснете на посетителя и някаква музика и да добавите щракащ звук всеки път когато мишката мине над линк ...
 
Re: Как да създадем най-грозния сайт в Интернет.

Не забравяйте да сложите възможно най-много javascripts на сайта ви, най-важен с часовника или балоните до курсора. Фреймовете са задължителни, флаш интротата с trial програми също са задължително нещо, но ако цветовете ви не са достатъчно контрастни и не са ви заболели очите след 2 минути гледане, значи нещо не е наред.
 

Горе