SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как е по-добре да се категоризират продукти в онлайн магазин.

venga

New member
Здравейте,
имам онлайн магазин и в момента като кликнеш да кажем на дадена категория вътре в нея не са листнати продуктите а има под категории в които се намират продуктите.

Преди да направя тези промени беше, като кликнеш на категория и вътре бяха листнати всичките продукти и имаше много малко под категории.

Разликата е че в момента е по-подредено, но не знам дали не е добре да ги разкарам пак под категориите така че да спестя на потребителите допълнителни кликове.

А от към гледна точка на индексирането и класирането в търсачките?:beer:
Ще се радвам да споделите опит.
 
За: Как е по-добре да се категоризират продукти в онлайн магазин.

За: Как е по-добре да се категоризират продукти в онлайн магазин.

От моя опит, по-добре е да има класификация, защото потребителите търсят конкретни стоки, т.е ( при нас) ако гледат за гуми за лека кола, излишно е да виждат гумите за бус, или джип. За вашите категории можете да направите анкета на близки/познати и да получите обратна връзка за стъпките.

Когато потребителите харесват как е организиран магазина, намират добра информация, задържат се на страниците и се връщат отново, това повишава резултатите в класирането. Не мисля че подкатегориите влияят на индексирането.
 

Горе