Как интерактивността ви докарва посещения

iradeum

Banned
Всички знаем колко е трудно да се оптимизира сайт на Flash. Но ако е добре направен мълвата се разнася от уста на уста и не ви трябва оптимизация или статии. Прост пример:

http://www.monet2010.com/en#/voyage/

Re: Как интерактивността ви докарва посещения

Всички знаем колко е трудно да се оптимизира сайт на Flash. Но ако е добре направен мълвата се разнася от уста на уста и не ви трябва оптимизация или статии. Прост пример:

http://www.monet2010.com/en#/voyage/

Уникален е сайта, обаче,
1-во - примера далеч не е прост и един такъв сайт струва ужасно много пари само да се направи, без въобще да броим хонорара на този, който го е измислил.
2-ро - не за всеки сайт е подходящо подобно нещо.
3-то - подобен сайт, но с картини на Бай Пенчо далеч нямаше да има същия ефект. Моне е един от най-известните художници в света все пак 🙂

Уникален е сайта, обаче,
1-во - примера далеч не е прост и един такъв сайт струва ужасно много пари само да се направи, без въобще да броим хонорара на този, който го е измислил.
2-ро - не за всеки сайт е подходящо подобно нещо.
3-то - подобен сайт, но с картини на Бай Пенчо далеч нямаше да има същия ефект. Моне е един от най-известните художници в света все пак 🙂

Да,така е, но най-верятно нямаше да знам за неговото съществуване ако не беше от уста на уста.. 🙂 Е всъщнст ми го пратиха по скайп, но важното е, че е направил добро впечатение

Loading... Please be patient.

Още с влизането губиш 50% от посетителите.

Е, ако интернета ти не струва няма как да се насладиш... Това е все едно да караш порше по чакъл...

Много философско, но искам да те видя как плащаш PPC кампания към Flash сайт, който 15 секунди те кара да чакаш, преди да ти отвори... сплаш страница.

Е, ако интернета ти не струва няма как да се насладиш... Това е все едно да караш порше по чакъл...
По каквото и да го караш, ако ти пали половин час, май ще си тръгнеш пеш, а не с Порше-то. Прав е nbsp - при първото влизане и аз го затворих, защото ми писна да го чакам. После влязох втори път, за да видя какво аджеба толкова му хвалите на тоя сайт... 🙂 Тогава ме впечатли. Ама колко са тези дето ще се върнат някъде, като мен, втори път, ако не търсят нещо специално от там?

Е добре. И аз влязох втори път. Но не виждам нищо впечатляващо. А още по-малко интерактивност. [X]

🙂

Е добре. И аз влязох втори път. Но не виждам нищо впечатляващо. А още по-малко интерактивност. [X]

🙂

Мда, малко бавничко зарежда, но интерактивността си я има. Аз поне за първи път виждам сайт, които ме кара да духна в микрофона че да задвижа мелницата, или да махна на камерата за да изчистя мъглата... Абе вие на какъв интернет сте? БТК ли? Мене ми зарежда за има няма 7-8 сек.

Мда, малко бавничко зарежда, но интерактивността си я има. Аз поне за първи път виждам сайт, които ме кара да духна в микрофона че да задвижа мелницата, или да махна на камерата за да изчистя мъглата... Абе вие на какъв интернет сте? БТК ли? Мене ми зарежда за има няма 7-8 сек.

Това на кое ниво е? 🙂 Аз бързо се предадох. 😀

Това на кое ниво е? 🙂 Аз бързо се предадох. 😀

😀 Е то по нататък бе, още на първото спиране те кара да пляснеш че да литне птичката. Ама може и с мишката... както и да е...

Да оптимизираш флаш сайт е все едно да правиш същото което е правил Дон Кихот.
🙂

Мелницата може и да я кликнеш и пак тръгва. Гледах го без звук и не съм духал никъде... 😉

nbsp, впечатлиха ме картините, не изпълнението, виждал съм и други подобни и интересни -
Код:
http://www.99rooms.com/

Много ми хареса, сигурно защото и Моне ми харесва 🙂 но пък и с музиката и различните неща които трябва да правиш е супер, 3 минути бих камбаната : )))

btw. Зарежда ми бързо на бтк

Не виждам защо толкова много ви е страх от интерактивността на даден сайт.
Това не е минус, не е грях.
Предполагам си спомняте че сайтовете не с само бели страници с наднормено количество текст и някоя и друга картинка...?

Викате бавно ви зареждат флаш сайтовете.
Това се дължи на няколко прости фактора:
1. слаб нет
2. слаб компютър.

Не може да продължаваме да правим сайтове като за Правец.
Разгледайте галериите на thefwa.com и ще видите навън какви магьосници са на интерактивността и потребителското изживяване.

................................
Викате бавно ви зареждат флаш сайтовете.
Това се дължи на няколко прости фактора:
1. слаб нет
2. слаб компютър.
.........................................

А наясно ли си че правило номер едно за създаване на сайт е:
Да може сайта да се зарежда от слаб компютър и слаб нет и т.н.
Иначе казано да е достъпен за всякакви машини и нет.Сайтовете се правят не за кеф на web дизайнера а да е полезен /и красив ако може/ за потребителя.
И защо ли големите корпорации избягват флаш сайтове? Ами защото въпреки че са красиви са доста тежки и неефективни и индексирането им е плачевно.

Back
Горе