Как най-правилно да направя следното?

azsym

New member
Имам един сайт за събития. Искам да създам нещо - iframe или javascript или подобно което да прави следното:
Да може да се слага на други сайтове и да показва там последно добавените събития. С всяко зареждане на чуждия сайт да се презареждат събитията, за да е винаги актуално.
Как е най-правилно да се програмира?

За: Как най-правилно да направя следното?

Аз бих го направил с iframe. Правиш си php файл и го качваш на твоя сайт. В него си слагаш програмен код, който показва каквото искаш и след това в другия сайт се зарежда адреса през iframe. Винаги ще се дърпа актуална информация от базата ти данни.

Най-често се прави с iframe или Javascript, тъй като изисква по-малко неща от хората, върху чиито сайтове ще се разполага информацията.

RSS-а също е удобен начин, но изисква отсрещната страна да направи/използва агрегатор за рсс-а. Примерно на WP това не е проблем, но за къстъм сайт си трябва писане на код.

Re: Как най-правилно да направя следното?

Направих го с ифрейм. РСС точно поради по-трудното му слагане на другите сайтове не ме кефи като вариант.
Обаче и при ифрейм има досадни неща - фрейма показва една пчп страница, със събитията ако има такива. Визуално това се форматира от пчп скрипта - син текст и тн.
Т.е. който го сложи ще го вижда както аз го пускам. Това може да е проблем за него. Има ли решение?
Параметрите на фрейма - ширина и тн могат да си го сменят....
Друг проблем, е че пчп-то показва текста като утф-8 (така си идва от БД). Това сложено на сайт в уин-1251 показва ифейма на маймуни. Та се принудих да направя 2 пчп файла и 2 фрейма - един с утф-8 и другия с уин-2151. Това е грозно решение, но какво може да се направи?

Можеш да си направиш настройки 🙂. Слагаш параметри в url-a и ги вземаш с GET. Примерно:
Код:
http://site.com/iframe.php?bgcolor=aaaaaa&encoding=utf&linkcolor=2222bb
И така всеки ще може да си го настрои за неговия си сайт.

Back
Горе