Как си следите позициите в SERP-a?

• Автор Автор 5e0
  • Начална дата Начална дата

5e0

New member
Здравейте. Реших да повдигна темата за коректното и лесно следене на позициите на даден сайт в СЕРП-а. Казвам "коркетно", защото съществуват персонализации като гугъл акаунт, IP и разни кукита, които човек, ако не предвиди ще се заблуди здраво. И "лесно", защото в повечето случаи човек следи голямо количество страници, а това коства доста време.

Аз използвам Rank Tracker, защото са включени доста търсачки, IP-та от различни страни и всякакви други екстри. Последно време обаче тулът май стана твърде бавен и тежък. Може би и от Гугъл вземат мерки срещу автоматизацията на търсенията...

Вие лично как процедирате, за да постигнете коректно и лесно следене на позициите си?

За: Как си следите позициите в SERP-a?

Аз лично използвам wms-tools.com 😛arty:
Няма бисквитки и персонализиране, търси от IP адреси според домейна на google. Тоест използва сървър в Англия, когато прави проверки към google.co.uk.
Можеш да следиш и трафика, който ти идва по ключовите думи.

Re: Как си следите позициите в SERP-a?

Използвам Market Samurai, Rank Tracker, Free Monitor for Google, минавам през локално прокси и пускам търсене в гугъл....всякакви методи и почти всички показват различно.

Аз лично използвам wms-tools.com 😛arty:
Няма бисквитки и персонализиране, търси от IP адреси според домейна на google. Тоест използва сървър в Англия, когато прави проверки към google.co.uk.
Можеш да следиш и трафика, който ти идва по ключовите думи.

Бях го ползвал за малко преди време, но не помня добре какво не ми беше харесало. Ще му обърна още малко внимание, звучи добре това, което казваш.

Използвам Market Samurai, Rank Tracker, Free Monitor for Google, минавам през локално прокси и пускам търсене в гугъл....всякакви методи и почти всички показват различно.

Ето това май се оказва истинският проблем при следенето на позициите - с всяко прокси (пък макар и от една и съща страна), резултатът е малко или много различен понякога. И по тази причина няма 100% гаранция, че клиентът и ние ще видим едно и също в СЕРП-а.

А ако се ползва редовно едно и също прокси за следене на определени думи, има ли шанс то да се персонализира също, как мислите?

Напоследък търся с ctrl+shift+n в Chrome. Това е инкогнито режим и вади верни позиции.

Free Monitor for Google - за момента използам само него 🙂

Следя си ги с локални настройки на Маркет Самурай, потвърждавам с деперсонализирано търсене (pws=0). Според моите скромни наблюдения, персонализация по IP няма. За да се избегне тази с гугъл акаунта или възможната с "разни кукита", ползвам един браузър за гугъл акаунта и всичко останало, и друг - само за търсене.

Следя си ги с локални настройки на Маркет Самурай, потвърждавам с деперсонализирано търсене (pws=0). Според моите скромни наблюдения, персонализация по IP няма. За да се избегне тази с гугъл акаунта или възможната с "разни кукита", ползвам един браузър за гугъл акаунта и всичко останало, и друг - само за търсене.

Не е зле това, което казваш. А иначе платената версия на самурая ли ползваш?

Free Monitor for Google също върши работа, лек е. Само човек трябва да има здрави проксита на разположение, защото самият тул не предоставя.

@w1ck3dgam3 Бях позабравил за командата ctrl+shift+n в Chrome, мерси за подсказката. За бърза проверка върши идеална работа.

А иначе платената версия на самурая ли ползваш?
Засега - не, но май ще си заслужи парите скоро

Back
Горе