SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Кирилица, голям проблем. ПОМОЩ!

Cybertack

New member
Здравейте, тъй като от няколко дена се мъча безуспешно да се оправя с кирилицата на един готов скрипт реших най накрая да попитам вас които по мое мнение ги разбирате повече нещата ;)

Значи попринцип оригиналният дъмп е utf8 на какво ли не го правих utf8,cp1251 обаче все още сървърчето не може да се разбере със сайта. Иначе като преведа самите *.php файлове няма проблем всичко се вижда както трябва но когато трябва да се въведе нещо което трябва да се съхранява в базата тогава става лошо.

Даже вече незнам как да ви обесня какъв е проблема дано да ме разберете :)

Ето го сайта http://games.yjdesign.net вижте инструкциите на играта X-Raye под категория Action Games, лесно мога да го накарам да се показва като ????????? но и тъй не успях да го оправя да ми се покажа на кирилица.

Благодаря на всички предварително и се надявам най накрая да се оправя с тази кирилица. Ако ви потрябва някоя друга информация просто кажете :)
 
Re: Кирилица, голям проблем. ПОМОЩ!

Аз въпросителни не виждам. Ако вадиш нещо от базата данни което е с различна кодировка трябва да сложиш mysql_query("SET NAMES utf8"); или там какъвто е.
 
Re: Кирилица, голям проблем. ПОМОЩ!

Виж си началната страница http://yjdesign.net/ всичко е със ��
сложи си правилна кодировка такова няма windows1251 пробвай с тире.
 
Re: Кирилица, голям проблем. ПОМОЩ!

Ти може да си направил базата данни като 1251, но полетата ти да са с друг, просто промени setnames utf8 със 1251 или обратното. Ама сетнамес трябва да е веднага след конекцията с базата данни, преди да започнеш да вадиш инфото от нея, ако това не си го спазил няма как да стане.
 
Re: Кирилица, голям проблем. ПОМОЩ!

Еми провери каква кодировка има и въобще въведения текст в какво състояние е.
 
Re: Кирилица, голям проблем. ПОМОЩ!

След хиледи пезуспешни опита бях се отказал и изтрих сайта в момент на ярост но сега се надъхах и ще видим дали ще има резултат.. Благодаря ви много за съветите и ще постна резултата след като направя абсолютно всичко по силите ми :)
 

Горе