SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Класиране на страници от България в общите резултати.

cloxy

Super Moderator
Екип
Здравейте,

Ако в Google направим търсене примерно за думата "hosting" в общите резултати ще ни излязат 2 хостинг фирми от България. Идеята на Google е добра - много вероятно е ако някой търси хостинг от България да се интересува от хостинг в България.

Много ми е интересно обаче по какъв критерий Google избира кои резултати да покаже в общата част? И двата резултата в случая са на сайтове, които са с IP от България => IP адресът не е от значение. Най-вероятно се избират най-оптимизираните по ключова дума "hosting" сайтове от България.

Някакви идеи?
 
Re: Класиране на страници от България в общите резултати.

Еми надушва те теб, че си от България (според преференциите, които си му задал) и ти вмъква топ резултатите на твоя език (поне така ми се струва) измежду глобалните. Ако смениш езика, ще ти извади други.
 
Re: Класиране на страници от България в общите резултати.

Значи и ти мислиш, че избира измежду топ резултатите на съответния език. Чудя се да не би да има някакъв друг фактор, защото вмъкнатите резултати не са константа, а се изменят. Често са 2 или 3.
 
Re: Класиране на страници от България в общите резултати.

Идеата ми беше данеби да класира сайтове, които имат повече чуждестранни връзки, но все повече се обеждавам, че няма да е от това.

Нещо много интересно става когато търсим за "start". Освен допълнителните контекстни резултати се класират и още много поддомейни на star.bg , които нямат кой-знае каква известност, нито ранг.

В тоя Google нама никаква логика :cussing:
 
Re: Класиране на страници от България в общите резултати.

Аз си мисля че детектва на ипто и съответно те прехвъля на версията за конкретната страна и подава локални резултати, като се търси start на www.google.us (редиреква към ком) старт.бг въобще ги няма.
 
Re: Класиране на страници от България в общите резултати.

Ами ако не си си сетнал настройки, ти гетва IP-то и ти слага defaultните настройки за тая държава. Т'ва съм го изтествал хиляди пъти, нали съм си емигрантче :)
 

Горе