SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Клауд Хостинг Планове от CooliceHost.com с AMD Ryzen Cores - NVMe - DirectAdmin - Германия

Blinky

Geek
Екип
Както вече знаете, старите ни ВПС Хирбридни планове си имат ново име - CLOUD (което на практика са VPS Hybrid - Semi-dedicated в частна клауд среда - Private Cloud Environment). Те са също така по-бързи от преди, заради AMD Ryzen Cores, Samsung Enterprise NVMe , LiteSpeed Enterpise Webserver, DirectAdmin панел. И както вече се спомена, са част от нашия Частен Клауд с опция за феиловър във Финландия при проблем с машините или дацентъра.

Репликация на сториджа на виртуалните машини до резервните сървъри е на всеки 5 минути. Имат до 14 бекъпа (архива), които може свободно да управлявате от JetBackup плъгина в контролния панел. Локация - Германия, с бърза свързаност както в Европа, така и на локално ниво в България.


Плановете дават достъп съответно до 1,2,3,4 AMD Ryzen 5950x CPU ядра , 2,4,6,8 GB DDR4 ECC RAM и са съответно с 20 , 35, 50 и 65 GB NVMe Space...А цените са повече от разумни:

Cloud-Hosting-Plans-with-LiteSpeed-DirectAdmin-Cache-NVMe-Storage.png

Повече за всички планове и отстъпки за периоди:


Изглед на DirectAdmin контрол панела в Cloud плановете:

 
Последно редактирано:
В допълнение, ще кажа, че тези клауд хибридни планове са с ресурси като на VPS. За което ги наричаме и Хибриди - споделен хостинг с ресурсите на VPS, изцяло резервирани и могат да се ползват на 100% без да имат каквото и да е въздействие на останалите акаунти на сървъра. Операционната система която ползваме CloudLinux - позволява да се направи такова делене на CPU, RAM за всеки един наш клиент.

CooliceHost Cloud плановете са най-вече предназначени за тези от вас, които не се сместват в обикновен хостинг акаунт (по ред органичения в ресусрите) и им е предложено да минат на VPS ( https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_server ), но нямат както техническите познания, така и предвиден за това бюджет (включващ месечния абонамент по администрирането му). Или с други думи, да минат на Managed VPS, а не на Unmanaged VPS.

Клауд планове са на цена конкурента на офертите на Unmanaged доставчици като Digital Ocean например (доставчици, който предлагат само достъп до виртуалния хардуер и след това сами трябва да се оправите със софтуерните сетъпи и оптимизацията след първоначалната инсталация на операционната ситема ). Тук, в този случай, получавате комерсиален панел, бекъпи, клауд репликация и оптимизиран за скорост сетъп на същата цена (само софтуера за такъв VPS би струвал доста повече).

Гаранция, която CooliceHost дава е, че тези планове ще дадът същата пройзводителност като VPS от Digital Ocean, при това опримизиран от опитен админинстратор, което би струвало доста повече или даже отгоре в някой случаи, заради използвания Енрерпрайз уеб сървър и неговите възможности за кеширане.
 
Мигрираме със софтуер автоматично - можем да мигрираме cPanel или DirectAdmin бекъп на акаунти, до един от нашите Клауд Хостинг Планове (Както решихме да е новото им име, за да не става объркване) а и са Клауд с репликация все пак.

 
Имам един леко тъп и затормозяващ въпрос..... извинявам се за което!
@Blinky Имам един хостинг акаунт в джъмп.бг с 20-тина сайта в него (Плант Стандарт от техния сайт) реално ползвам около 30% от ресурса който предлага планът, ама понеже ме мързи от много години не съм го местил, а честно казано ми се иска, защото някак си нещо не съм доволен. А също така имам и в суперхостинг няколко акаунта с по няколко сайта и онлайн магазина в тях.
Интересувам се от "Baby" Reseller Hosting-а на coolicehost, дали може да си закупя този план, да направя отделни акаунта (cPanel) за всеки един от сайтовете, които ще прехвърля от други хостинги. Въпросът е дали ще ми върши добра работа и дали клиентите ще са доволни? Реално това са клиентски сайтове и 90% са насочени за България и се използват от потребителите в България. Друг въпрос също е дали ще можем съвместно с вашия екип да прехвърлим всичко без никакви последствия и проблеми и всичко да се запази работещо и функционално? Демек въобще да не се усети за потребителите, че сме сменяли хостинга.
Цялата работа е, че през годините доста се разхвърлях и имам много клиенти, които предпочитат аз да им хоствам сайтовете, защото в началото съм им дал по 1година безплатен хостинг с изработката на сайтовете им и след това предпочитат да плащат на мен къси пари за хостинг и да не се занимават сами с хостинг компании и акаунти.
п.с. малко тъпо сигурно обясних всичко, ама още се събуждам.... сорри....
 
Здравей, Мерси за интереса. Ще отговоря на въпросите ти направо. :)

Първо аз да попитам какво точно не е ок на стария ти хостинг, за да зная и аз дали новия при нас ще отговори на нуждите ти. Може, ако си с cPanel или DirectAdmin контролен панел да направим пълен бекъп и да го импортнем при нас автоматично, наливайки целия акаунт при нас, като нещата ще се случват бързо и без прекъсване. Смятам, че ще са доволни клиентите ти.

За момента не предлагаме Риселърски, защото няма голям интерес. Този, който си видял е дори с локация САЩ, което не знам дали ще ти свърши кой знае каква работа, но в близко бъдеще планираме да пуснем с БГ локация, на БГ локирани машини, което реално ще е твоето решение. Всички планове вървят с контролен панел DirectAdmin. Ето и повече инфо:


Както писах, всичко може да се случи абсолютно автоматично и безпроблемно, при правилно планира от наша и ваша страна. Обикновено няма никакви проблеми. Ето и едно линкче по темата:

https://coolicehost.com/migrations.html

Доста добре го обясни, напълно се разбира написаното от теб. И аз се надявам да съм ти дал правилните отговори. Ако имаш някакви въпроси, пиши, ще отговоря на всичко, което те интересува. :)
 
Привет, отново. Благодаря за отговора.

Да ти кажа честно, когато оптимизирам добре един сайт и се постарая да го направя без никакви бъгове и да функционира перфектно, като се замисля почти не бих казал, че имам оплаквания от хостингите които ползвам, в случая jump.bg и superhosting.bg от над 10 години вече. Ползвам и други на мои клиенти. Може би най-вече проблемите с хостингите в бг са съпортите им, но след години практика общо взето съм се научил максимално да ги избягвам и да се оправям сам(за мен Google е най-добрия съпорт евър за всичко ;д).
Единствено като оплакване при джъмп.бг не знам защо с някои платформи зарежда по-бавно административната част, иначе клиенската си е супер, дори много от сайтовете ми са 100/100 точки в Page Speed Insights.

А, да малко съм пропуснал да видя, че няма локация БГ. Пуснете ли машини на БГ локации с такива оферти каквито имате за риселърски ме бройте веднага.

Супер за миграцията, аз знам, че няма проблеми, ама все пак да си питам да съм спокоен.

Цялата идея е, че както казах имам не много клиенти, които ми плащат дребни пари на годишна база за да ползват хостинг, става въпрос масовката са малки сайтове 5-10 страници.
За това се чудя някакъв малък риселърски хостинг ли да взема и да прехвърля всичко, а може би и VPS също е добър вариант, ти какво мислиш? В смисъл идеята не ми е до толкова да печеля от парите за хостинг на хората, до колкото да ги ползвам за максимално добра услуга за която да плащам.
 
Добрият хостинг не позволява да се стига до съпорт, по мое мнение, но се случва де. И честно казано, май бг са някак по-добре в това отношение от световните конкуренти, поне по думи на клиенти и потребители на тези услуги, а не смея да кажа, че съм от едната страна, за това споделям техни коментари.

Щом си доволен, то тогава не би трябвало да сменяш. Иначе за риселърския бг хостинг, може да измислим нещо да пуснем за теб да тестваш, същите пари, но за бг. Ако решиш да помислим, дори за тест. ;)

По принцип зависи много от клиентите ти. И какъв достъп е нужен да им даваш. Риселърът им дава права до контрол панела, както знаеш предполагам. Докато, ако решиш да е VDS (в нашия случай), реално там може да събереш адски много, да върви добре (най-вече с Германска локация), и вече към тях да си обявяваш каквото решиш като крайна цена. И по двата начина става. Дано не четат тук. :) :) :)

Аз лично преди време бях почнал с риселърски, но в един момента, като започнаха и да не им купа за това дали ще влязат, а имаха мен за това, минах на VPS, защото ми беше по-мощен и организиран. Но вече изцяло зависи от клиентите ти. Моите преди много време, дадох ги на познати, бяха много далеч от това да се занимават със сайтовете и хостинг акаунтите си и избора ми беше лесен.
 

Горе