Клевета по адрес на сайт. Сега какво?

azsym

New member
Едни лица са пуснали страница на техния сайт с клевета по наш адрес. Индексирана в Г и сега е на 2 място. Освен това в ппал писаха клевети при диспут с който се опитаха да ме запалят с пари...
Естствено вече пуснах сигнал срещу тях в ICCC за измама с пари, но ще ги сцепя до последно.
Готиното е, че за това за което е клеветата има <1 търсене на месец в Г, а в техния сайт има няколко хиляди посетители на ден идващи при нас за да видят за кво става дума.
Фирмата им е регистрирана в САЩ, има ли смисъл да ги фалирам като ги пусна на съд, и ако да как да действам и къде? Или да ги оставя да ме ракламират на техния сайт и да ги помоля за по-видим линк 🙂

За: Клевета по адрес на сайт. Сега какво?

Запази трафика от техния сайт, като го насочиш към landing page с твоята гледна точка на проблема, подплатен с факти, цитати и т.н. По този начин любопитния потребител ще се застои повече на сайта ти. Щом посещението идва от точно определен домейн лесно можеш да го прихванеш по referral и чрез mod_rewrite да го насочиш към точно определен раздел от сайта си. Според мен в момента можеш да спечелиш повече отколкото да се затътриш по дела, с неясен изход. Не винаги късмета ще бъде на твоя страна.

Много добра идея от s1yf0x 🙂. Щях да пиша да напишеш в сайта си твоето мнение, но добре ще е да приложиш и пренасочването. Може и да се покаже съобщение, че са пренасочени, за да е по-усерфрендли 😉.

Последно редактирано:

Трябва да раздадете малко репутация преди да я дадете отново на s1yf0x .

Супер хитро и полезно инфо, мисля че това е най-правилното в случая!

Re: Клевета по адрес на сайт. Сега какво?

идеята е добра. но смешниците вече са махнали линка 🙂 Явно четат тук 🙂
страницата си е в Г обаче.
Явно ще има съд, тъй като клеветите са ултра лесно доказуеми, друг е въпроса че съда в БГ е малоумен а в САЩ много скъп процес.
А тоя е не'къв сельо от прованса дето кво да му земеш.
Идеи в насока съд?

За: Re: Клевета по адрес на сайт. Сега какво?

За: Re: Клевета по адрес на сайт. Сега какво?

А тоя е не'къв сельо от прованса дето кво да му земеш.

това не звучи особенно гражданско, не знам защо сред емигрантите съществува подобна надменност след като цял живот ще лижат задника на някой чужденец? Няма идеи за съд - единия е малоумен, пък ти трябва да си още по-малоумен за да се захванеш, другия според теб е скъп... ами като ти е скъп защо се ежиш като бълха на косъм....?!?

не те знам къде ти е проблема и се засягаш от 'сельо' при положение че не се отнася за тебе. ако не си от софия, споко - имам много приятели от провинцията, който уважавам много.
да, факт е оня е провинциалист, но това не е главното за да го прави сельо, то си е до човека...
дет ти казах - като помагаш - спор няма - супер идей, обаче като се изхвърлиш така и ми е жал....

Поне като пишете такива теми слагайте и линкове /дори да са в код формат/, за да видим за какво става дума.
То хубаво ще искаш да ги осъдиш, но може ли да докажеш нещо в съда ?
Кой е писал клеветата, чий е сайта и т.н.

Back
Горе