Ключова дума "Нибиру"

lipa

New member
До преди една седмица бях на първо място в гугал, имам много статии по темата (обширни и добре написани) в моя сайт за НЛО и странни явления, но сега съм едва на втора страница... Как става така, че сайтове с по една статия от по 400-500 думи излязоха преди мен?

За: Ключова дума "Нибиру"

Това се случва поради специфичността на думата и свързването и с датата 21.12.2012г (днес). Преди един месец например много малко хора (или сайтове) са се интересували от края на света и планетата Нибиру отколкото да речем 1 седмица преди тази дата. Колкото повече наближава тази дата, толкова повече сайтове започват да пишат нещо по темата и в случая за жалост се оказват най-вече големи, новинарски/клюкарски сайтове, които имат много по-голям авторитет пред Гугъл и затова той позиционира тях.

Това е част от алгоритъма. Гугъл смята, че ако голям и известен сайт напише нещо по темата (Нибиру), то може би ще е по-полезно за хората и затова го позиционира преди твоя сайт.

На мен също не ми харесва това, защото според мен авторитет не значи релевантност. Но това вече е друга тема.

Обаче сега вече стана наистина странно! След като мина "края на света" отново моят блог си възвърна първата позиция в Гугал- Това вече ми разби всички прежстави за СЕО, и това как Гугалчо гледа на моя сайт!

Днес вече сайта пак загуби позиции в гугал, дори тази тема се вижда по ключова дума "Нибиру" преди мен, на какво може да се дължи това? Не, че нещо ама си мисля за външна намеса, възможно ли е някой да може да влияе на позициите на моя сайт в Гугал ? Възможно ли е това да е нещо като SEO хакер ?

Не пипай нищо. Изчакай 1-2 - 3 седмици и, ако тогава няма промяна пипай не по сайта а по-скоро линковете
Мисля, че за 1-2 седмици ще ти върне нещата.

За туитър дето Оги казва - гугъл по принцип казва, че не взима сигналите вече от там но съм виждал, че ги взима особено, ако имаш retweet - не съм експерт ... нека други да споделят

lipa - явно бъркаш количество с качество!

Как става така, че сайтове с по една статия от по 400-500 думи излязоха преди мен?

Винаги ми е било чудно и интересно как някой си мисли, че той е най-добрият и предоставя най-вярната и пълна информация и е направил всичко както трябва а другите "пасат трева". Много е просто - ако си добър, ще успееш и ще минаваш другите, ако не си добър - другите ще те минават. Вайкането тук няма да ти свърши работа, нито пък самозаблуждението - "ама аз имам повече информация, повече линкове, повече етикети, категории, статията ми е много дълга - цели 678 (примерно) думи... , ама моя сайт е по-стар, ама аз имам претенции да предоставям по-вярна информация...". Смешно е това.

Също така си направих труда да погледна статията ти, с която се класираш - тя е дълга 429 думи. Така, че е смешно това което казваш:
Как става така, че сайтове с по една статия от по 400-500 думи излязоха преди мен?

при положение, че твоята статия е толкова дълга?

Колега... ще го кажа кратко и ясно - спри да се държиш маниакално и да си проверяваш позициите по 20 пъти на ден 🙂 Резултатите "танцуват" средно по над 60 пъти в рамките на 24 часа! Освен това са празници, мина "края" на света и прочие глупости от тоя сорт, така че не се учудвай. Почивай си, гледай си кефа и остави сайта ти и Google да си танцуват своя танц.

А позициите просто си ги наглеждай по 2-3 пъти в месеца и базирай заключенията си на седмични сравнения, не на еднодневни промени. Сериозно, не си правя майтап. Ако проверяваш по 20 пъти на ден, само си губиш времето, както и реална представа за пространствено-времевия континуум 🙂

Последно редактирано:

А, глупусти било. Оставете човека с каквото си ще да се занимава.
И нищо не е отминало, а сериозния край на света тепърва предстои.

Създай авторитет сред потребителите, първо те ще те потърсят и след тях гугъл. Нима всеки сайт се прави за търсачки !?

Back
Горе