SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Ключова дума в името на снимките и повторение на имената?

Sigma

New member
Здравейте,
Някъде прочетох, че е добре в името на снимката да се съдържа и ключовата дума. Също така ползвам еднакви снимки за различни сайтове(магазини), който са взимани от други сайтове. Предполагам че е добре поне името на снимката да е различно или няма значение след като се ползват от доста магазини?
 
Благодаря!
Ключова дума в името на снимката има ли значение ако тя не е уникална?
 
И да смениш името на снимката, търсачките знаят, че е същата заради хистограмата. Един вариант да я уникализираш, е да я наклониш с няколко градуса.

Заблудили са те с това твърдение, хистограмата в такава малка степен можеш да смениш с и един блур, шарпън, отрязване на няколко пиксела по краищата и др. или в по-голяма с изместване на средните тонове и много други операции. Но първото нещо което прави една система за анализ на образи е да нормализира изображението - това означава да го приведе в стандарния за нея размер и спектър.

С други думи ако имаш оригинална снимка от фотоапарата и обработена и компресирана като за уеб, ако ползваш елементарно сравнение по спектър (което е хистограмата) ще имаш сериозни отклонения и двете снимки ще ги разпознаеш като различни. Повечето системи за анализ на случайни изображения използват пропроционални матрици (това което по сериалите украсяват с разни точки и линийки които се свързват) метода намира фрагмени със силен контраст, определя пропорциите на фрагментите и след това пропорциите на разпределението на фрагментите един спрямо друг. Така фотоапарата ти например намира фокусната точка лице ако е в такъв режим.

Ако обаче говорим за гугъл и не говорим за супер популярни файлове и теми не мисля, че се прилага какъвто и да е анализ на изображенията предвид огромните ресурси които изисква. А и практиката показва, че едно и също изображение може да бъде видяно по 1000 пъти при едно търсене. По-скоро има разпознаване на изображения които да не се показват, като пор...о или кървави сцени например.
 
Има ли значение промяната на alt taga, author и title излиза като се маркира снимката. Нямам възможност да добавям alt описание на файла в сайта. За сега само смених името на файла и го кропнах с няколко пиксела. Не искам да накланям снимката за да не се объркват.
Благодаря
 

Горе