SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Ключови думи - 10 страници назад?

BornToDrink

Active member
Здравейте,

този уикенд, поради незнайни причини сайта ми "изпадна" с около 10 страници, че и повече на двете ми главни ключови думи. ( не питайте как съм ги търсил...) :D
Прочетох тук там, че понякога се случва за уикенда(тестови алгоритми и т.н.) и после всичко е наред, но уви вече 5-ти ден е кофти.
Сайта е нов, скоро получи първия си PR след ъпдейта, а беше 0. Алекса глупостите сa все по-добре, трафика се покажи почти двойно в последно време, но уви.
На какво може да се дължи, при положение, че ъпдейт в контента имаше съвсем малък, да не казвам незначителен, по-скоро откъм дизайн само.

Поздрави.

Edit:
Като го пуснах постепенно почна да набира позиции и сега след всички усилия...
 
Re: Ключови думи - 10 страници назад?

В повечето случаи държи около 10 дни. Кой е сайта?
 
Re: Ключови думи - 10 страници назад?

В подписа.
Иначе помня, че една тема от блога ми беше изчезнала за няколко дена въобще. Но тука поне го намирам за същите думи назад. А оная тема не можах, което ме притеснява повече... :)
 
Re: Ключови думи - 10 страници назад?

при мен от KWs само класиране по "безплатни обяви" ти е останало-119-си, ти за кои думи се притесняваш

в webmaster tools сигурно ти показва за повтаряния в description tag

penalty си хванал някакво. имаш и дублиране на съдържанието, ако си бил 10-15 поне -90 си хванал
 
Последно редактирано:
Re: Ключови думи - 10 страници назад?

Ами на "безплатни обяви" бях на 40+ място, на "обяви" на 70+.
В tools-a имах, някои ги фикснах, други просто са повтарящи се обяви.. разни спамери се навъждат и от време на време изсипват, но системно и без капка промяна.

Има ли смисъл ако примерно към description-a добавя ID-то на обявата... това е единственото, което се сещам и да е автоматично, хем уникално...

Подобно пеналти колко време важи?

Edit:
грешки и разни подобни неизправности по сайта в туулса не ми вади. Т.е. ОК е.

btw, има ли вариант да се търси ключова и даден сайт на кое място е по нея? :D
 
Последно редактирано:
Re: Ключови думи - 10 страници назад?

Преди и след ПР ъпдейт зачестяват такива случаи, но не съм чувал за оправяне без никакви поправки за по-малко от 3 месеца. По-добре не чакай да се оправи от самосебе си

за позициите в серп има много програмки, виж този тулс на един съфорумец :) http://ganbox.com/pos

пробвай да вкараш ид-то, друго което ми хрумва е и дата на публикуване ако може да сложиш, нямам опит с такъв вид сайт, някой друг ако може да помогне
 
Re: Ключови думи - 10 страници назад?

Мерси за тула.
Иначе desc/titles като повтарящи се към днешна дата са общо 7...
Има и още, но в тулса не са индексирани. Единственото място, където остана възможно да ги има е именно еднакви обяви, но като разгледах други сайтове.. същите хора са флудили доста повече даже...

Единственото, което промених в последно време са малките карета, преди имаше само заглавие, но със цена и линк към категорията. Сега е заглавие, част от описанието и вътрешен линк.. ама чак пък толкоз..

Гледам на "обяви" ме няма хич, явно нещо се е прецакало...
 
Re: Ключови думи - 10 страници назад?

Аз бях се ваикал в други теми за подобен проблем. След като години наред бях на 4-5 място на първата страница на Гоогле за ключова дума, товя лято изпаднах с 5-6 страници назад. Изпаднах и за много други силни ключови дум Посещенията ми спаднаха с над 300%. От тогава досега промяна почти никаква промяна. Повече от 6 месеца съм забравен от господ. От тогава до ден днешен всяка една дума по сайта ми е авторска (написъл съм над 200 авторски статии) и все същата работа. URL-тата са ми friendly тип, не съм правил никакви големи промени по сайта, но се сринах. Дори и сайтове, които ми копират новините, излизат на по-предна позиция от мен.

Към кого да се обърна и би ли ми помогнал, дори и ако трябва да заплатя за някакъв вид оптимизация, че вече се видях в чудо. От 1500 посещения на ден сега едва стигат 400
 
Re: Ключови думи - 10 страници назад?

Интрумент за движението на думата във времето можеш да намериш и тук - само ми пусни username-a си да ти го активирам.

H1pNoTiC, може би проблема е точно в сайтовете, които ти копират новините! Трябва да ги накараш да слагат директен линк към материалите ти.Така Г ще знае, че са твой, а не техни!
 
Последно редактирано:
Re: Ключови думи - 10 страници назад?

Малко ъп на темата.
Сайта се върна на едната ключова на същата позиция, с другата малко по-назад, но поне я има вече...
"Скри" се за по-малко около 3 седмици.. не знам как се получават тея неща...
 

Горе