Когато Google посети получаваш емайл

nullsoft

Active member
Едно малко парче код 🙂 ти праща емайл когато гуглю те посети. Аз това предимно го ползвам за новите си сайтове да знам кога е дошъл бота.

Код:
if ( strpos( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Googlebot' ) !== false ){
	mail(mymail@mail.com,"Googlebot doide", " Indexirana stranica: ".$_SERVER['REQUEST_URI']);
}

не е нищо специялно, но може да потрябва на някого 🙂, точно сега покрай състезанието да си знаете кога ви индексира.

Re: Когато Google посети получаваш емайл

Това обаче няма ли да те зарине с мейли ако имаш голям сайт и Гугъл почне да браузва 🙂

Може би:
Код:
if ( strpos( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Googlebot' ) !== false && !isset($_SESSION['googlebot'])){
	mail(mymail@mail.com,"Googlebot doide", " Indexirana stranica: ".$_SERVER['REQUEST_URI']);
	$_SESSION['googlebot'] = true;
}

* разбира се е хубаво да има и session_start() в началото, за да зацепят сесиите

разбира се е хубаво да има и session_start() в началото, за да зацепят сесиите
Сисията важи за конкретния "браузър" и се "предава" с бисквитки или GET параметър. Формално гугълбот не поддържа нито едното в смисъла, който е важен. Следователно това със сесиите е... глупаво.

База данни със запис на страницата + latest дата/час и една окрасена таблица "последно индексирани страници" в админ панела ми се струва най-удачния вариант.

скрипта е за нови сайтове а не за големи след като имаш голям сайт нете интересува много кога те посещава, но ако сайта ти е нов е полезно 🙂 поне на мен ми е
Да но кога е дошъл и кога ще влезеш в индекса са две отделни неща ...
Аз съм си правил подобно нещо - пише в база данни с ден и час, по-добре е от мейл

Back
Горе