SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Кои социални сайтове използвате за вашите клиенти / проекти в България?

Кои социални сайтове използвате за вашите клиенти / проекти в България?


  • Общо гласове
    6

Blinky

Geek
Екип
Да попитам маркетинг хората тук, и по-скоро сошъл гурутата, кои социални мрежи ползват за техните бг проекти и клиенти. Да, анкетата е малко да се види освен фейсбут какви други и с каква подредба ще дойдат след лидера за момента на тукашния локален пазар.

Бизнесът си ползва дори доста усилено социалните медии. По никакъв начин не би ги отписал ако е решил да прави какъвто и да е маркетинг. Ще се радвам да видя с кои работите и вие. Ясно ми е, че зависи и от нишата, но горе долу може да се погледне цялостно картинката. А в коментарите винаги може да пишете, ако решите, и пазарната ниша, на която оперирате - било то с ваш проект или с такъв на клиент или работодател.

Благодарско.
 
Тук добре са представени нещата: https://www.semrush.com/blog/most-popular-social-media-platforms/

Не съм включил в анкетата месинджърите, като не мисля, че имат много място, когато става дума за социални платформи.
 
Тук в бг вървят точно 4 социални мрежи: Facebook, Instagram, YouTube и LinkedIn. Ако има какво да продаваш на лигавите тийнове - Tiktok също може да се добави.
 
Да, дори аз лично гледам, че не са повече от 3, Facebook, Instagram и ако случайно на някой му се занимава с Youtube видеа. Масово е така тук. Въобще не взимат и не се интересуват от Twitter, Pinterest, като Linkedin е малко на ръба, в зависимост от нишата. Примерно, ако продаваш дрехи въобще не би си направил Linkedin, освен ако не продаваш бизнес костюми. Но ако си да речем HR агенция, задължително трябва да почнеш с Linkedin като канал за развиване на бранда си.

Масово си е и ще остане Facebook. Вече гледам, че Instagram набира също значителна популярност на местния пазар. ;) Всичко е малко относително, но ще се радвам, ако някой даде гласа си за по-неизвестните социални канали от анкетата, да сподели и в коя ниша на локал пазара.
 
За момента само Facebook. Друго не ми трябва. ;) Нямам достатъчно големи ци*2 и дзурла за Instagram, а за TikTok съм вече голям. :)
 
За момента само Facebook. Друго не ми трябва. ;) Нямам достатъчно големи ци*2 и дзурла за Instagram, а за TikTok съм вече голям. :)
Не си много далеч от истината. :) Горе-долу всяка мрежа си има своята особеност.
 
хахах в тикток няма само тийнейджъри... Набира много популярност, става и seo платформа.
Има и по- големи, се подвизават.
Наскоро (ще изровя статията), се обяви официално, че вече ще се класират клипове, профили, канали от там. Това на практика ще промени много играта. И доста бизнеси ще почнат да го ползват дори, ако не са отглеждали натам. ;)
 

Горе