Кой продава ТВ програмата за сайт

AdSenser

New member
Здравейте,

Много ми се ще да разбера от известно време, и все не успявам или забравям да съм достатъчно напорист 🙂

Имате ли идея коя фирма произвежда модул с ТВ програмата за сайтове.

Сигурен съм, че има такава фирма, защото разгледах различни сайтове и на доста от тях каналите са еднакви, а дори и кодът на страницата съдържа еднакви части (напр. в Submit form), които няма как двама различни човека да седнат да ги напишат.

Та просто се чудя... на вас трябвало ли ви е включването на такъв компонент към сайта ви, а и знаете ли горе-долу колко струва.

Благодаря ви предварително, ако ме наведете на правилния път!! Мога да питам и из различните телевизии, все някъде ще ми кажат, но първо искам да обмисля цената.

Re: Кой продава ТВ програмата за сайт

Парсва се директно програмата от официалния сайт на въпросния канал/и.

Ама не, това пак изисква програмистка работа. Освен това всеки сайт си има чалъмите, някои не ги делят по дни, а са на седмица/месец и т.н.

Просто ми се ще да купя нещо готово и виждам, че го има, защото един куп сайтове показват пълната програма за близо 100 канала.

Няма как аз да седна на 100 сайта да им вадя програмите, а и като има нещо готово...

Просто ще съм благодарен, който знае тая фирма, да ми я каже. Аз самият съм чувал, че има такава фирма, но не й знам името.

Последно редактирано:

Аз я предлагам, но само на едно място засега е нашата. Не знам какво точно сте гледали. http://rss.speshno.info/ Иначе знам кой я разпространява в конвенционален формат. Ние получаваме директно от телевизиите.

Здравей sami, ето това вече е инфо. Но не са ли твоите канали прекалено малко? Аз говоря за този списък - http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12140 , който го виждам точно в същия ред из няколко различни сайта.

P.S. Дали това е "конвенционалният" списък, който и ти познаваш 🙂 И сигурен ли си, че тази фирма не е разработила нещо ново... т.е. да разпространява инфото и под формата на модул за и-нет сайтове?

То е малко тъпо да те питам точно теб, ама... е, ще съм благодарен да ми кажеш името на фирмата 🙂

Според мен съществува някаква разработка, защото във всички сайтове, които показват по-широката ТВ програма, името на бутона е name="tvDays[]"

Което е прекалено странно, за да е съвпадение...

Ще съм ти благодарен на теб, или който можe, да се отзове... вече не знам къде и колко пъти питам, дано тая мистерия най-накрая бъде разбулена. 🙂

Последно редактирано:

Да, това са тези, които знам като конвенционални. Не съм срещала инфо за някакъв модул. Ние имаме на 50 канала - не е чак толкова малко 🙂 Сетих се, че имам подготвени форми във iframe, но никога не към ги рекламирала или разпространявала. Само аз си ги знам 🙂
Повече инфо, уви, нямам. А и на мен ми е любопитно.

Хммм 🙂 Ами то като се замисля, ако те ги пускат по една екселска таблица, пътят до "модула" е доста кратък.. в смисъл, всеки програмист първи курс ще ти го напише, аз не мога 😀

Въпросът е, извинявай, че ще ти го кажа, но като всички имат повече, да си конкурентоспособен 🙂 Т.е., аз не знам тяхното колко струва - да кажем, ако цената на дистрибутора е двойно по-висока от твоята, наистина си струва човек да се замисли.

Обаче, ако цената е сходна, бих платил един програмист еднократно да ми разработи модул, а аз да вкарвам инфото от екселската таблица "с един клик". Но модул май има!! Просто това name="tvDays[]" го видях в три тотално различни сайта.

Та... ами не знам 🙁

Би било напредък дори да узная името на дистрибуторите 🙂 Преди мнооого време работех в един голям сайт, та те ми бяха казали, че е някаква "семейна" фирма.. но те тъкмо щяха да купуват тв програмата от тях, но напуснах и не разбрах името на фирмата.

🙁

Ох, да бяха в екселски таблици....
На мен ми отне около 2 години, за да мога изобщо да получавам от всички тв файл. Текстови, форматиран всеки различно. Някои още ги "ухажвам". Много трудно се стига до подобна информация. Не е за вярване, но е така.

Ами аз също получавам от някои ТВ-та техните програми, но доста смешен брой, на фона на 100-те 🙂

Знам - някои са в excel, други в word, някои са с описания и анонси, някои пишат актьорите към филмите... някои отделят часа с точка, други с две точки...

... Аз разбирам, че работата да форматираш целия този безпорядък трябва да се заплаща.

Но според мен фирмата, която разпространява тази информация срещу заплащане, трябва да я праща пригледно и лесно за ползване 🙂

Ех... коя ли е тая фирма и защо ли толкова добре се е скрила 😀 Егати, не е нищо нелегално, та да не я разбера 🙂

AdSenser, според мен няма такава фирма. Всеки сайт се е разбрал конректно с дадена телевизия,да му пращат програмата за напред( в телевизиите си има специално такива хора).

Намерихме господина, благодарение на sami. Благодаря ти, още веднъж и тук, публично!!!!

Сега остава и да се наканя да му пиша.... ако някой от друг сайт се осмели да напише подробности за модул, заплащане.... ще съм благодарен 🙂

@ combatsambo
99% съм сигурен, че модул има!! Аз не знам, ако нямаше, как почти всички от сайтовете, показващи тв програмата, биха кръстили събмит бутона си name="tvDays[]" .

Друг е въпросът, има ли някаква официална тарифа, или всичко е въпрос на договорки.

Силно се надявам господинът да намери тази тема, и ако реши - да се представи и да даде яснота за ценоразписа. Може да намери и други клиенти 😉

Последно редактирано:

! Аз не знам, ако нямаше, как почти всички от сайтовете, показващи тв програмата, биха кръстили събмит бутона си name="tvDays[]" .

Да не си гледал сайтовете на една и съща група?🙂

Пък и те дори групите крадът 🙂

Поканиха ме в тази тема и ще дам малко разяснения. Моята фирма се явява най-големият доставчик на ТВ програма в България. Към момента захранваме около 7-8 сайта (почти всички големи) и над 90% от печатните медии. Има варианти за предоставяне на програмата във всякакви формати...като се почне от обикновено TXT и се стигне до XML. Реално всичко се прави по желание и спецификация на клиента 🙂 Същото важи и за анонси и снимки към предаванията. До края на месеца ще има и допълнителни услуги и формати, но за тях няма да давам инфо, защото са още бета и се тестват само с 1 клиент.
Цените не са някаква особена тайна, но няма да ги пускам тук по ред причини, само ще спомена че като цяло са доста ниски и не са пипани от 2000 г., което мисля казва всичко. Освен това концепцията на фирмата винаги е била да се печели не от цена, а от оборот. Няма ди ги пускам единствено поради това, че те са силно зависими от обема на поръчката, желаните екстри и допълнителните услуги, които ще се поръчват. Очевадно е, че голям клиент, който взема 100 канала + снимки и анонси ще получи по-изгодна цена на програма от клиент, който иска 4 ефирни ТВ без нищо повече.
Иначе за всичко се издава фактура. Плащането е по банков пък или в брой. Пак по желание на клиента.
Защо тази услуга от моята фирма? Реално всеки би могъл да си го прави и сам. Примери и за това има достатъчно.
1. Цената - при всички положения цената излиза драстично по-евтина от наемането на 1-2 души на пълен работен ден. Да не говорим, че има гаранция за доставката и глупости от типа "Пешо напусна днес и ни остави по средата на нищото" или "Марианка е на море, а Иванка е болна....какво правим?" не стоят на дневен ред пред вас 😉
2. Сигурност - системата е с няколко резервни канала и предвид, че е създавана в първоначалния си вид за печатните медии има 100% гарантиран краен срок на предаване на информацията, който е достатъчно ранен и включва програма за поне 12 дена в аванс. Освен това не се занимавате със 100 канала и техните PR-и, 100 различни файлови формата и всякакви други простотии. Да не говорим, че с определени клиенти сме автоматизирали нещата до степен такава, че един скрипт си дърпа XML-чето от наш сървър всяка вечер и никой не се занимава директно с цялата история. Скриптчето ако има проблем си праща културен мейл до когото трябва и така.
3. Стандартизация - реално получавате продукт, който е създаден за работа със скриптове. Ако имате специални желания, то те ще бъдат удовлетворени.
4. Получавате 24/7/365 поддръжка по всички въпроси 🙄

Ами това е. Ако някои има интерес съм на линия за повече информация тук или на моя мейл darpatov@artisat.net.

Последно редактирано:

Добре е да има и конкуренция. Монополът не е добро нещо.

Че то конкуренция има и винаги е имало. ВГБ примерно винаги сами са си правили нещата...нищо че им струва по груби сметки 10 пъти повече. Има и достатъчно сайтове, които ползват друг източник или си правят сами нещата....или пък просто крадат, но това е друга тема.
Реално не е никак задължително да се ползва външна услуга за тази работа, като под външна услуга разбирам моята фирма. Просто според мен е по-удобно, сигурно и ...евтино. Особено последните две в дългосрочен план със сигурност са верни. В този ред на мисли трябва да отбележа, че цените и в момента са толкова ниски, че никаква конкуренция няма да ги свали повече от това.

Back
Горе