SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Колко е важно сайта да има собствено IP?

jojik

New member
Здравейте,

Може би има някъде такава тема, но тъй като съм нов, реших да попитам следното:

До каква степен е важно един сайт да е на собствено IP от гледна точка на СЕО?

Този въпрос много ме мъчи, защото е свързан с допълнителни разходи и т.н.
 
Re: Колко е важно сайта да има собствено IP?

Не мисля, че собственото IP помага нещо за SEO. Аз си взимам такова само за важни сайтове, с идеята, ако има някой спамър на този сървър, да не го отнеса и аз.

Ще се радвам да прочета и други мнения по въпроса.
 
Re: Колко е важно сайта да има собствено IP?

Ако говорим за SEO и се визират повече от един домейна на едно айпи... Ако нямат връзка проблема е никакъв, ако са линкнати дори и да са при един хостинг провайдър са най-малкото в една C клас мрежа. Най-добрата идея е "разделяй и владей", но всичко според финансите, да накупуваш айпита ако ще са на един и същи сървър няма особена полза ако целта ти е да ги налинкваш. От една мрежа са, даже евентуално и последователни. Иначе ако те интересува само самостоятелноста която колегата Тошков визира, няма много голяма файда дори и за големи сайтове, просто големите ги ритат от шаред хостингите... :p
 

Горе