Колко е оптималната дължина на статия в блог?

ivan1551

New member
Здравейте, използвах търсачката, но не успях да открия отговор.
Колко според вас е оптималната дължина на статиите, публикувани във фирмен блог? Ако темата е прекалено дълга, добра идея ли е да я пиша в няколко поредни свързани публикации - примерно част 1, 2 и т.н. То хубаво е да пиша колкото ми е на сърце, ама става въпрос и за СЕО...
Благодаря предварително за мненията.

Re: Колко е оптималната дължина на статия в блог

400-500-600 думи е ОК според мен.

Зависи какво искаш да кажеш с тези статии.

Два пейдж дауна по стандарт. Но реално, ако не е написана интересно не се стига и до първия.

400 думи на статия са достатъчни, като трябва да се има предвид, че това е ориентировъчна дължина. Сред Панда ъпдейта, вече дължината на публикация има по-малко значение от преди. Много по-важно е текста да е уникален и да е интересен за хората.

Последно редактирано:

Според мен Google никога не е отдавал много голямо значение на обема на съдържанието 🙂 Ако в статията се засягат няколко теми, почти винаги е по-добре те да бъдат разделени на отделни, по-малки статии.

С риск да прозвуча като Мат Кътс, ще кажа: Направи го така, както мислиш че ще е по-удобно за потребителя и както ще се прочете от повече хора.

Лично за мен най-добрата дължина е 250-300 думи - да кажеш всичко ясно и точно. Във всяка статия е добре да засягаш отделна тема, а не да смесваш няколко, за да не объркваш потребителите или просто линквай от едната към другата, когато искаш да поясниш 🙂

440 думи

Колкото повече, толкова повече ... И не забравяй да я онагледиш по правилния начин. Правилното използване на клипове, карти и картинки, почти само я позиционира в топ, а получаваш и допълнителен трафик при търсенето за тях плюс ключовата фраза.

Последно редактирано:

Back
Горе