Колко е разумната цена за поддържащо СЕО

trax

Banned
Става дума за сайт който е в Г топ 8 за 3 от 6 си ключови думи и в топ 5 за другите 3 с 2 първи места от тях.
Иска се само поддържащо СЕО, беклинкове.
Колко би струвало следното нещо:
всеки ден за всяка една от 6те думи да бъде добавен по един линк, т.е 6 линка на ден в различни сайтове. Като време около 15 мин на ден.
Вашето мнение

Re: Колко е разумната цена за поддържащо СЕО

Стандартно по икономически модел за eng, de - това е 3..5% от печалбата преди данъчно облагане, ако бизнес модела е в съотношение 40:60 до 60:40 (средното за развита западна икономика) в методите за набиране на и задържане на клиенти интернет/"real". Към тези суми обаче не се числят разходите за интернет реклама, които се изчисляват по друга методология дали са ефективни и т.н.

зависи от нишата и най-вече от линковете. Това по 15мин на ден няма как да се изчисли така 🙂

Точно методология през печалбата на фирмата елеминира зависимостта от нишата.

OK
мерси.
3.5% от оборота това е смешно, поради простата причина че никой няма да си каже ей така оборота.
Но, при 1000 лв да кажем това са 35 лв/месец, което за 15 мин работа на ден е ОК.
Нишата е средно до ниско конкурентна. За сега. Линковете, какво за тях - ясно е - дофолол и с котви. Няма СЕО анализи, и др само механично слгане на линкове.

Значи идва ми клиент Първа Инвестиционна Банка (примерно де 🙂)
И им казвам, "слушайте пичове, документите с печалбата на масата и тогава ще говорим 😉"

А аз си мислех, че бюджета се прави след анализ на нишата и това какво и колко трябва да се направи по всяка една дума...
Ти направо ми разби детските мечти...

А за автора на темата - нямам думи - по 1 линк на ден - ахаххаха - коментари по форуми и блогове ... това не е seo, защото утре като спрат да ти плащат линковете им ще седят 🙂
Мале ... ненормалника пак се обадил 😀
Кви приходи бе пич ... първо виж колко пари ще им струва подобен трафик с PPC, пък после си ги мисли измислените неща 🙂

Че защо ще им искаш документи след като те са публично достояние в което си пише печалбата колко е. А дори фирмата да е в сивата икономика, всеки средно кадърен икономист ще ти сметне наум с 15% точност колко е паричният поток, печалбата истинската средна работна заплата и т.н. А за практичеки нужди ценообразуване от сео майстор, е достатъчен 15 минутен образователен курс. Тези изчисления през печалбата се правят за да си сигурен, че ще отчетеш и влиянието на конкурентното сео, особено договора ако е дългосрочен, не толкова че ще се минеш с по-ниска оферта, защото конкурентите в дадена ниша не спят. Ако договора ти е за гарантиране на резултат, ще те видим как ще се озориш ако още двама наливат в сео бекове. Когато се работи през печалба си сигурен, че и конкурентните фирми няма да правят неразумни сео инвестиции в дългосрочно сео

А за автора на темата - нямам думи - по 1 линк на ден - ахаххаха - коментари по форуми и блогове ... това не е seo, защото утре като спрат да ти плащат линковете им ще седят 🙂

Мале ... ненормалника пак се обадил 😀
Кви приходи бе пич ... първо виж колко пари ще им струва подобен трафик с PPC, пък после си ги мисли измислените неща 🙂

Момченцето което не спечели състезането с оправданието че му било омръзнало да не се обажда, като не разбира от сео и ценообразуване. Мога много точно да ти разясня защо не го спечели и къде ти бяха грешките - безплатно при това.

• Like
Реакции: nbsp

Ако договора ти е за гарантиране на резултат, ....
А аз само така и работя!
Защо някой трябва да плаща за въздух?
Аз работя с гаранция за 1-ва страница.
Ако думата до определения срок указан в договора не излезе на 1-ва стр. пари не взимам за нея, докато не излезе.
За някой може да е еретизъм или фантастика, ама аз така работя.
Даже скоро ще пусна сервис, в който всеки клиент ще има собствен кабинет, в който ще гледа всяка една дума за всеки един ден на кое място е била и системата сама ще изчислява парите по факта колко време е била на 1-ва страница + още много други екстри.

А аз само така и работя!
Защо някой трябва да плаща за въздух?
Аз работя с гаранция за 1-ва страница.
Ако думата до определения срок указан в договора не излезе на 1-ва стр. пари не взимам за нея, докато не излезе.
За някой може да е еретизъм или фантастика, ама аз така работя.
Даже скоро ще пусна сервис, в който всеки клиент ще има собствен кабинет, в който ще гледа всяка една дума за всеки един ден на кое място е била и системата сама ще изчислява парите по факта колко време е била на 1-ва страница + още много други екстри.

Да съгласен съм с теб. Но опитай се да разбереш и "икономическата" гледна точка и ползата от нея. За всяка фирма разходите за придобиване на таргетиран интернет трафик е инвестиция, която трябва да се изплати (или разход ако ти е по-лесно). Ако тази инвестиция не се изплати навреме от печалбата от продажбите, то фирмата ще закъса. Въз основа на опита си в управление, всеки управител прави оценка на сумата на инвестицията в сео, и тък като конкуренцията е в същата ниша, нормите на печалба са близки. (20..40%). Индувидуалното майсторство на даден сео майстор може да промени баланса, но в общия случай конкурентите се обръщат към равен по умения, или по-добър, за да възстановят клсаирането. И в общият случай това число изразява ясна корелативна зависимост на сумата, нужна за поддържане на паритет (пазарен дял),базиран на приходи от интернет трафик, и не е измислено а е сборна статистика на разходите за сео оптимизация на фирми в развити икономики. Което и беше същноста на въпроса - как да ценнобразувам, като пренебрегнах, липсата на опасения от действия от страна на конкуренти.

И пак поредната червена точка. Къде съм се класирал - някъде 200 и някъде си със сайт на hit.bg. На сайта пише - заради участие за парична награда лаптоп, който ако бъде спечелен ще бъде дарен за благотворителни цели, вероятно save-darina.org. След започване на състезанието написах и че няма да участвам, защото то е ресурсно и нямате шанс ако се включа сериозно, с мотивация да не съсипвам и обезмислям този род инициативи в България. nspb - можеш да провериш- това е форум и всичко написано се пази. А обидите мисля, че не са коректни - лесно мога, ако реша да бъда неетичен, да обезмисля всякаква сео инициатива в България, поради изключителното голямо количество сайтове което притежавам и управлявам. В това число всякакви сео поръчки, състезания и прочие, ей така за спорта или доказване на нещо.

И пак поредната червена точка. Къде съм се класирал - някъде 200 и някъде си със сайт на hit.bg. На сайта пише - заради участие за парична награда лаптоп, който ако бъде спечелен ще бъде дарен за благотворителни цели, вероятно save-darina.org. След започване на състезанието написах и че няма да участвам, защото то е ресурсно и нямате шанс ако се включа сериозно, с мотивация да не съсипвам и обезмислям този род инициативи в България. nspb - можеш да провериш- това е форум и всичко написано се пази. А обидите мисля, че не са коректни - лесно мога, ако реша да бъда неетичен, да обезмисля всякаква сео инициатива в България, поради изключителното голямо количество сайтове което притежавам и управлявам. В това число всякакви сео поръчки, състезания и прочие, ей така за спорта или доказване на нещо.

🙂

Момченцето което не спечели състезането с оправданието че му било омръзнало да не се обажда, като не разбира от сео и ценообразуване. Мога много точно да ти разясня защо не го спечели и къде ти бяха грешките - безплатно при това.

Сподели какви са ми били грешките?
Аз мога да ти кажа - нямах нито един сътелит, не съм дал повече от 10 лева за цялото състезание, свършиха ми линковете, нямаше кой да ме подкрепи. Аз само играех със собствени ресурси!!! Ето това са ми грешките ...
Аз съм доволен от състезанието ... все пак спечелих 🙂

п.п. сега пиша от лаптопа спечелен в състезанието - sony vaio p530 🙂
И да ти кажа 800 лева + лаптоп за 1000 си е печалба ... за теб не знам 🙂

Сподели какви са ми били грешките?
Аз мога да ти кажа - нямах нито един сътелит, не съм дал повече от 10 лева за цялото състезание, свършиха ми линковете, нямаше кой да ме подкрепи. Аз само играех със собствени ресурси!!! Ето това са ми грешките ...
Аз съм доволен от състезанието ... все пак спечелих 🙂

п.п. сега пиша от лаптопа спечелен в състезанието - sony vaio p530 🙂
И да ти кажа 800 лева + лаптоп за 1000 си е печалба ... за теб не знам 🙂

Няма да решим спора с теб, кой разбира повече ако се дрънкаме тук. Винаги ще съм отгоре по серп класиране, поради ресура който притежавам, но това не доказва нищо. Бих предпочел да изчакам някакво хипотетично следващо сео състезание с реално търсене, където може да се оцени майсторството и разбирането как работи системата.

Няма да решим спора с теб, кой разбира повече ако се дрънкаме тук. Винаги ще съм отгоре по серп класиране, поради ресура който притежавам, но това не доказва нищо. Бих предпочел да изчакам някакво хипотетично следващо сео състезание с реално търсене, където може да се оцени майсторството и разбирането как работи системата.
Къв ресурс бе бате - 100 умрели домейна, с някви смешни сайтове на някой от тях и мижав ПР ... за SERP пък да не говорим ... смях ...
Много си силен, като няма как да го докажеш ... е и изпусна си шанса ... каквото и да напишеш колко си силен ще изглежда супер смешно ...

vha777, вземи остави учебниците по счетоводство, финанси, реклама, маркетинг и прочие настрана. Да кажа цялата "суха материя". Навлезни в реалната битка и после пак ще си говорим ценообразуване, % от оборота като реинвестиция и всичките му там неща, дето клиента ще те гледа като опулен като му ги изсипеш 🙂

@vha777, това което казваш, се отнася до изчисляване на рентабилността на услугата, но не и за ценообразуването й.

За да ме разбереш, ще ти дам пример:
Аз правя сега един сайт, който е много обещаващ и ще изкарва много пари, ама сега е новичък и още няма печалба. Ще ми направиш ли сео за 4% от 0 лева печалба - т.е. безплатно, а после като започне да изкарва ще взимаш и ти.

P.S. Предложението ми е напълно сериозно, даже съм склонен да ти предложа и по-голям процент от печалбата ако се съгласиш на схемата. 😉

Абсурдно е цената да се определя като процент от приходите получени посредством инвестицията. В момента говорим за сео и нещата са имагинерни доколкото всеки има различно виждане за сео.

Хайде да поговорим за нещо друго, което всички използваме - един лаптоп. Ако се наредим 3 души в магазина какво - цената ще е различна за всеки от нас така ли?

Пешо ще го вземе за хилядарка щото бичи уебдизайни на конвейр, Жорката превежда двайсетина бона без ДДС щото неговата сео фирма печели яко а Гошко ще го вземе без пари щото само ще си полива тиквите във Фармвил докато е на гости при баба си?

На поправка: за пича дето ми е цъфнал цафарата - нещо е станало и поста ми е публикуван два пъти, та фърли едно очо на др страница и кажи дали имам за три, ако не да се готвя за поправителна

Към всички: Поста ми е дублиран, не разбрах как стана - пълния текст е на др страница. Извинявам се за неудобството и за излишната работа, която отварям на шефа

Последно редактирано:

Back
Горе