Колко страници са нужни за CEO

wood

Senior Member
От колко минимум страници е нужно да бъде един сайт за да се оптимизира добре. Сайта ще е HTML. Мисля да пусна един проект в който сайта ще бъде със 7 страници...но имам възможност да го направя и с 50 страници. Как по добре се оптимизира един сайт: с повече или по малко страници. Нишата е конкурентна за чужбина.

Re: Колко страници са нужни за CEO

Според мен почни с няколко страници и с течение на времето добавяй ново съдържание - колкото повече, толкова повече. За линкове и събмит няма да споменавам.

При еднакви линкове, повече съдържание е по-добре. Ако нямаш достатъчно съдържание, наблягаш на линковете.

Нали не очакваш някой да ти каже точна цифра/число?
По принцип е по-добре с повече качествено съдържание и повече качествени линкове, но къде е златната среда ще трябва сам да разбереш.

Смешно, смешно, ама виждам зарязани сайтове с 1 (главна) страница със съдържание от рода на "Заради икономическата ситуация бяхме принудени да затворим врати, бла бла ..." и си стоят на добри позиции по конкурентни търсения.

Според мен истината е, както каза web.seo - поне една. При стабилен Linkbuilding, дори едно изречение би свършило работа 🙂

Според научните изследвания са нужни точно 16.52 страници за да се оптимизира един сайт "добре" 😉.
Но шегата на страна: Логично е повече да е по-добре. Но мисля че е много по-важно самото добавяне на ново съдържание, а не количеството на старо съдържание. 🙂

Сайта ще е Trave & Flight Tickets, и ще бъде предимно за афф...няма да може да се пише много на страниците. Ще прикача един блог към него...

Това предното което написах е истина, но бе шеговито. Сега сериозно:

- колкото по-голям сайт, толкова по-добре, но само ако е уникално съдържанието
- гледай на всяка страница да има поне по 200 думи, златната среда е 500

И една е достатъчна; Не и завинаги, разбира се, но като за начало и това стига 🙂

Колко да ти е голям сайта от тук натам, според мен, зависи от броя на ключовите думи, за които ще оптимизираш и дали ще таргетираш самия домейн или отделни страници.

Ако таргетираш началната страница-root - винаги можеш да я направиш статична и да добавяш прясно съдържание в някоя категория - без да се налага да прикачваш отделни блогове 🙂

- колкото по-голям сайт, толкова по-добре, но само ако е уникално съдържанието

Мисля, че това е добре само ако не таргетираш определени ключови думи и гониш long tail keywords. Ако имаш 2-3-5 силно таргетирани, сходни кл. думи + силен домейн (exact match), голямото количество съдържание (дори и качествено), в повечето случаи само размива.

Последно редактирано:

От колко минимум страници е нужно да бъде един сайт за да се оптимизира добре. Сайта ще е HTML. Мисля да пусна един проект в който сайта ще бъде със 7 страници...но имам възможност да го направя и с 50 страници. Как по добре се оптимизира един сайт: с повече или по малко страници. Нишата е конкурентна за чужбина.

Зависи за какво ще оптимизираш и колко си силен в това. Понякога и 1 страница е достатъчна, друг път и хиляди да има, може да не стане работата.

Едно изречение ! Имам една ниша където съм около 10-та позиция с доволна конкуренция, на първо място е сайт с екзакт домейн и едно изречение контент.
Друг е въпроса че има 4 000 линка към домейна с висок пр. Направо ми счупи всички разбирания за сео

Направо ми счупи всички разбирания за сео

Значи не го разбираш. 🙂 Базикам се. За една думичка се върта на първо и второ място, като конкуренцията има само едно enter на индекса и то на флаш сайт.

Back
Горе