Копиране на запис от една таблица в друга

ivok

Bashmaistora
Имам две таблици, в едната имам 100 записа, а във втората същите 100 записа плюс 100 нови. Как да копирам новите 100 записа в първата база?

Re: Копиране на запис от една таблица в друга

Преименувах старата и направо преместих новата във втората.

По принцип и така става ама ако имаш различни индекси, статистика на query-та, кеш и т.н. по-добре пази старата таблица в схемата. В конкретния случай предложението на kobreti е по-добро от това, което си направил и е най-лесното ако таблиците са на различни сървъри. Kobreti обаче е прав само ако е напълно сигурно, че едната таблица се съдържа в другата. Аз лично бих си докарал таблицата до същия сървър и бих вмъкнал данните със заявка подобна на тази:
insert into destination_table select * from source_table where not exists(select * from destination_table where destination_table.key_field=source_table.key_field).
Не знам точно какъв SQL сървър ползваш, така че синтаксиса може леко да се различава, но това е идеята.

По принцип и така става ама ако имаш различни индекси, статистика на query-та, кеш и т.н. по-добре пази старата таблица в схемата. В конкретния случай предложението на kobreti е по-добро от това, което си направил и е най-лесното ако таблиците са на различни сървъри. Kobreti обаче е прав само ако е напълно сигурно, че едната таблица се съдържа в другата, което обикновено важи само за резервни копия. Аз лично бих си докарал таблицата до същия сървър (виждам че при теб дори са в една и съща база данни) и бих вмъкнал данните със заявка подобна на тази:
insert into destination_table select * from source_table where not exists(select * from destination_table where destination_table.key_field=source_table.key_field).
Не знам точно какъв SQL сървър ползваш, така че синтаксиса може леко да се различава, но това е идеята.

Back
Горе