SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Копират ми сайта, какво да направя?

lipa

New member
Става дума за преведени статии от руски и английски, към статиите съм посочил линк към източника и линка е активен защото така е редно. Обаче някакво тарикатче си е направило блог и ми копира статиите едно към едно даже с заглавията. Сложил е линк в долната част на статията, но линка не е активен а изглежда, като текст. Блогът му е на blog.bg. Как да постъпя в този случай.
 
Подай искане към Гугъл да го премахнат от резултатите от търсене. Вече съм го правил и действа. Това става през уебмастърските инструменти на този линк - https://www.google.com/webmasters/tools/dmca-notice?pli=1&hl=bg. Ако си регистриран на руски, на края сигурно ще е ru.
 
О, Боже, каква излишна драма - някъв келеш копира в някакъв обществен блог...Ако сайта ти е толкова велик подобни неща, деяния и случки изобщо няма да му се отразят негативно, дори напротив. Е ли той ?
Ако ли не е - дерзай, и не се занимавай с незначителностнически глупости.
 
Проблема на безплатните платформи е, че понякога излизат първи в Гугъл и в този случай сайта на колегата ще стане дублиращия, а не оригинала, поне според мои наблюдения за блогспот е така
 
Аз също съм на мнение, че най-лесния начин е да подадеш сигнал до собствениците. Така най-лесно ще решиш проблема. Иначе както каза Pepo_999 - наистина платформите излизат понякога по-нагоре. Неотдавна направих един блог на blog.bg с Exact match и пуснах една статия, след което го прекарах през svejo. Без никакви линкове към блога скоро гледах, че се класира на втора страница по ключова дума.
 

Горе