Крадат садържание от мен ! как да процедира ?

Re: Крадат садържание от мен ! как да процедира ?

Писах му съвсем културен мейл (да кажем малко заплашителен от към правна норма), цитирайки закон за АП. Като говорих с адвокатката ми, ми каза, че е трудно да си защитавам правата, понеже аз ги нямам. Единственото нещо с което мога да докажа, че нещата са мои е имената на собственика на домейна.

Има една комисия за защита на конкуренцията с чудесен закон. Там ясно е описано при подобни домейни и нелоялна конкуренция какво да се прави. Погледни го 🙂 Успех.

Предлагам да спреш да пишеш тук какво предприемаш срещу тях и кой какво ти е казал, защото те те четат. Потърси инфо как се докладва на гугъл, пиши им на сладурите още едно писмо изчакай до утре следобед примерно за резултат от писмото и ако няма, действай.

Благодаря ви много, спирам с размислите и страстите. Ще ви информирам при евентуален успех или неуспех.

П.С.
Ако може променете заглавието на "Крадено съдържание. Как да процедираме" (Предполагам не съм само аз пострадалия, а и няма да съм последния и темата ще е полезна)

martinessko, добре е да напишеш публично тук кой е сайта!

Автоматично да маха символи, автоматично да замества едни думи с други и да стрипва линковете ми намирисва че тоя агрегатор дето те точи е някоя от разработените от нас версии и вероятно е някой човек от всички закупили ги, тоест вероятно е наш клиент 🙁

Ако го бяха направили както трябва поне нямаше да го хване гоогле като дублирано съдържание и нямаше да ти навреди на сайта 🙁 Никога не съм поощрявал такива неща да се правят без разрешение на собственика на съответния сайт, но за съжаление никой не ме пита и всеки ги ползва за каквото си иска.

Ако го правят с това което си мисля няма да помогне блокиране по ip защото 1 сайт точи, а съдържанието влиза в друг. Няма да помогне и да вкарваш линкове в rss-а, защото html кода се стрипва и вероятно публикуват чист текст.

Така че още веднъж: задължително напиши кой е сайта, ако някой ги познава може поне да опита да поговори с тях.

Става дума за silistra.com в секция Новини от Силистра. Вече си вкарах линкове в рсс-а(работят) и чакам да видя до къде ще му стигне наглостта.

Забрани да ти показват снимките от .htaccess

Код:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?silistradnes.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ http://img197.imageshack.us/img197/8347/hotlinkprotection.jpg [NC,R,L]

Тук

Може да сложиш нещо друго

Последно редактирано:

Ее няма такъв мишок ! Използвам два плъгина за рсс емисиите (да ги съкращавам и да слагам авторски права на новината). Близо седмица тоя наглия, от silistra.com ми публикуваше новините , но поне се линкваха от плъгините, а сега и плъгините не могат да се преборят. Според мен, просто е сменил рсс-а, но не знам дали е възможно. В момента взема новините само с текст, без снимки. Възможно ли е да черпи инфо от друг рсс ? Изобщо има ли някакъв начин да се преборя с този тип !

martinessko, дали изобщо ми четеш постовете:

Автоматично маха символи, автоматично замества едни думи с други и стрипва линковете...

... няма да помогне блокиране по ip защото 1 сайт точи, а съдържанието влиза в друг. Няма да помогне и да вкарваш линкове в rss-а, защото html кода се изчиства - публикува се само чист текст.

martinessko, дали изобщо ми четеш постовете:

Чета ги, разбира се. Това ми е ясно, но не ми пречеше да пробвам и както разбра, работеше седмица. И ако сметна, че всичко което казваш е така, как да процедирам. Излиза, че всеки може да си краде и да си прави някви сайтове на гърба на хората.

Абсолютно си прав, всеки може стига да има правилния инструмент. Писах ти на лично, разгледай го внимателно.

Back
Горе