SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Крадени темплейти - въпрос?

BGNEWS

New member
Здравейте колеги. Предлагат да ми заплатят за един превод, който правих с темплейт за Оpen Cart. Бил нулиран, което не ми е много ясно какво значи, но бил и краден т.е. свален от някакъв друг сайт, а не от официалният. Ако се съглася, освен моралният проблем разбира се, може ли да има и други последствия ако притежателите на правата намерят мой сайт, на който съм използвал такава тема?
 
Re: Крадени темплейти - въпрос?

^^ То сигурно 75% От темите в wordpress са крадени.
 
Re: Крадени темплейти - въпрос?

Най-големият проблем в случая според мен е това, че тези, които разпространяват тези крадени темплейти, го правят с цел някаква полза. Най-често в тях има зловреден код, който в най-добрия случай примерно си слага връзка някъде.
 
Re: Крадени темплейти - въпрос?

@BGNEWS, не се притеснявай. От правна гледна точка не ти отговаряш за тяхното действие, така, че спокойно си свърши работата и си прибери парите, а от там нататък те да си му мислят.

Както каза Васко, подобни нулирани версии в повечето случаи имат или връзка или оставена някаква вратичка за да имат на по късен етап контрол над системата, но след като сайта не е твой, не би трябвало да ти пука много.

Ако искаш все пак обясни им какви са рисковете да ползват подобна тема ( ако не са наясно ) и от там вече ти си прецени сам.
 
За: Крадени темплейти - въпрос?

За: Крадени темплейти - въпрос?

Логично е да има някаква врътка, но като цяло повече се притеснявах законово, дали няма да има проблем. От там нататък вече всеки сам си носи отговорността себе си и потребителите си. Благодаря за съветите! :)
 
Re: Крадени темплейти - въпрос?

може ли да има и други последствия ако притежателите на правата намерят мой сайт, на който съм използвал такава тема?

Естествено, че ако притежателя на права, види темата на твой сайт, без да си я купил може да има претенции...

А иначе по въпроса за превода, превеждай си я и си продай превода, няма проблем...
 
За: Крадени темплейти - въпрос?

За: Крадени темплейти - въпрос?

Нямаш проблеми, само е важно да нямаш контакт с въпросния тамплейт - да искаш линк или да те споменат в портфолито си. Гледай да си свършеш услугата и да не се обвързваш. А това, че е краден би означавало само едно - никакво професионално излъчване на хората, които са го направили. Виждал съм какви ли не неща в нета и това за мен е меко казано нещо обичайно. :)
 
За: Re: Крадени темплейти - въпрос?

За: Re: Крадени темплейти - въпрос?

Да, GNU GPL е лиценза. С две думи, няма проблеми... В зависимост, кой как го тълкува разбира се?
 

Горе