Купуване на снимки

shark

New member
Пиша това по няколко причини:
- темата за авторските права в интернет става все по актуална
- за да съм полезен и да ви спестя време
- за да си сложа афф линковете в темата

Снимките са обект на авторско право и използването им без да имате авторски права върху тях е престъпление!

От къде да купя снимки?

От микро-сток сайтове, те са фото банки с милиони снимки, вектори и видео в тях. Целта им е само една - да продават. Клиенти са им практически всички в рекламния бизнес от цял свят.

Тук ще ви представя най-големите и оборотни от тях.

Дриймстайм - Цената е за кредити. Най-малкия пакет е от 8 кредита с които можете да купите 8 снимки, а цената му е 16 лв. (сайта пресмята цената и в лева) Ако купувате повече кредити цените падат значително - 52 кредита или 52 снимки струват 80 лв. Има и други възможности, но те са за големи обеми.
Плаща се с пейпал или кредитна карта.

Депозитфотос - нова фото банка и агресивно иска да се наложи.
В момента има специална оферта за безплатно сваляне на 5 снимки всеки ден в продължение на 1 седмица.
Цени за уеб размер на снимките от $0,5 и $1
Subscription Plan отнася се за всички размери снимки: за $59 сваляте по 5 снимки на ден в продължение на 1 месец или 150 снимки за по $0.39 всяка.
Плащане чрез SMS пример: с SMS за $5 сваляте 7 снимки.
Плаща се с пейпал, уебмъни, мънибукърс или кредитна карта.

Шътърсток - залагат на пакетни продажби. Купувате си subscription plan и теглите определен брой снимки (според плана) на ден. Пример: за $249 сваляте по 25 снимки на ден в продължение на 1 месец. За единични снимки в малък размер цената им е $49 за 12 снимки.

Фотолия - цена за subscription plan пример: за 199.00 € сваляте по 25 снимки на ден в продължение на 1 месец или 750 снимки по 0.27 € всяка.
Единични продажби. Цената на кредит е 0.75 € с един кредит може да се купи снимка от най-малкия размер за уеб се ползват той и сливащия, който струва 3 кредита.
Плаща се с пейпал или кредитна карта.

Re: Купуване на снимки

Е ти хубава тема си написал, ама много комерсиална ми се струва. Защо не напишеш и за безплатните варианти.
Все пак този форум е за взаимопомощ, а не да изкарваме пари на гърба на другите членове.

Темата е отворена и всеки може да сподели и други сайтове.
От афф линковете се изкарват пари, но не от потребителите, а от сайтовете издатели на програмата. Потребителите абсолютно нищо не губят!

Заради тази смешна завист, темите които разясняват някакви неясноти с цената на малко самореклама или афф програма са все по-малко.
Все ще се намери някой да те наплюе 🙁

Аз лично нарочно се регистрирам през афф линкове на хора, които са ме "отворили" за нещо.
Също цъкам по рекламите из сайтове от които съм научил нещо ценно.
Въпрос на разбирания. 🙂

В България няма пазар за подобни неща, така че от тези афф линкове така или иначе нищо няма да спечелиш.

Имаше и бг сайт фотобуркан. Имат хубави снимки. Друг бизнес модел е - собствен сайт+собствени снимки, като на Евгени Динев.

защо да няма пазар - много по евтино ми е да купя нещо хубаво за някой друг долар от Дриимстайм отколкото да търся фотограф и да му обяснявам с часове какво точно искам да ми снима.

Колко оборот правиш? 😉 С някой и друг долар едва ли ще спечели , какво остава за афф линкове.

Нямам предвид 5-10 долара за нещо от интернет, а за оборот. 🙂

Да не говорим, че е бъкано из торентите с качествени снимки с висока резолюция.

Като ми трябва кон, бял в поле от цветя. С тоя метод - торенти ще има да се ровя, свалям и търся - 1 ден отиде, вместо $1-$2

Много благодаря за Депозитфотос. Регнах 5 дена да го видя, само да не забравя да се отпиша. Снимка, която скоро купих за $3 я видях там за $1 🙂))

Не виждам какво лошо има в това колегата да си сложи афф линкове. Какво е това разбиране на някои хора, сакън някой да не вземе да спечели нещо, какво? Ще го порицаем пред дружинната за капиталистически възгледи ли? Човека е казал " сложил съм афф линкове" . Темата се казва "КУПУВАНЕ" а не "ИЗТОЧНИЦИ".

Като ми трябва кон, бял в поле от цветя. С тоя метод - торенти ще има да се ровя, свалям и търся - 1 ден отиде, вместо $1-$2

Много благодаря за Депозитфотос. Регнах 5 дена да го видя, само да не забравя да се отпиша. Снимка, която скоро купих за $3 я видях там за $1 🙂))

Иска ли кредитна карта за trial-a ?

Иска ли кредитна карта за trial-a ?

С Paypal акаунт. Като ти вкарва 7 дена free + месечно плащане за $59, което можеш да откажеш в последствие.

ivok - много хора все още мислят като теб 🙂 обаче.
В България вече има реално осъдени за използване на снимки без да се притежават авторски права върху тях.
Да става въпрос за фирми, да и двете страни са българи, но важното е че се случва, тоест не е прецедент.
Ако имаш блогче и си слагаш снимчици от където ти падне, и си мислиш че не правиш нищо лошо - ок, но тогава не би трябвало да имаш нищо против, че са ти откраднали статиите от други лични блогчета нали?

Как ще разберат, че ползвам техни снимки?
Например така: http://www.tineye.com
има го и като плъгин за браузерите.

Когато правиш сериозен проект, ще си купиш и снимките - това е ясно. Въпроса е , че изборът от снимки е толкова голям вече, че шанса да купят твоя снимка е 1 на ....тото2. 🙂 Снимките вече се правят според търсенето, а не според усещането на фотографа - пълен комерс. Имаше няколко категории, които вървяха най-много - медицина, корпоративен бизнес и разни такива. Това ми се разминава от понятието фотография - защото няма изкуство. 🙂

защо да няма пазар - много по евтино ми е да купя нещо хубаво за някой друг долар от Дриимстайм отколкото да търся фотограф и да му обяснявам с часове какво точно искам да ми снима.

Колко ме е яд, че виждам темата толкова късно.
Защото през Photoburkan предлагам точно тази услуга - обясняваш какво точно искаш да ти снимат, но не на един, а на всички фотографи, които са регистрирани в системата и накрая (да се надяваме) получаваш снимка по твои изисквания, вместо да ровиш цял ден в базите със снимки.
Благодарности на ivok за добрите думи 🙂

Повече детайли за услугите, които предлагам, можете да видите на http://www.photoburkan.com/frontend/whyWeAreDiffrent.php или ако предпочитате видеопредставяне http://www.youtube.com/watch?v=gAaZRmxI22k

Cheers🙂

Аз също пуснах секция с безплатни снимки за блогъри и други уеб пъблишъри (срещу цитиране на източника 🙂

Повече можете да видите тук
http://photoburkan.bg/frontend/bloggers.php

Така че - заповядайте! А ако ви трябва нещо по-специфично, можете да обявите конкурс🙂

Последно редактирано:

westside - страхотно, като за малки блогове 🙂 ама много експлоатирани снимки, хубави снимки ама ползвани в стотици (или хиляди) сайтове.
Като видиш позната снимчица по "твоята тема" примерно в директория за статии е възможно въобще да не отвориш статията, защото ще решиш, че вече си я чел.
Важното е за не се "вземат" материали от сайтовете на другите 😉

Да сложа и един с безплатни снимки (за уеб мастъри) от България: http://www.photobulgaria.net/

Back
Горе