Къде да пипна още по сайта ми...

wood

Senior Member
Здравейте, от известно време все нещо добавям и премахвам по сайта ми,искам да го оптимизирам малко , но се страхувам да не съм пооплескал нещата вместо да ги подобря. Кажете къде греша и къде е добре...тои е от темплейт. Това е сайта www.ggconstruct.com

Re: Къде да пипна още по сайта ми...

Промени сивото на червено - тъмно някакво и ще стане - сега е много сиво, и е кофти - мина модата отдавна на сивите неща :]

Като структура е добре - махни и синьото от бутоните, ужасно е - там може да е сиво ;]

Мерси за съветите, някой неща ги преправих и съм доволен...както се казва , от страни нещата по реално изглеждат...заради това искам странично мнение...

Какво се случи след като мисля че "поправих" сайта...смених шрифта с Арал, на всяка страница сложих по един h1 , наблегнах на ключовите думи, оправих title, description, keywords, пуснах сайт мап...и днес при проверка в ganbox.com ми показа това:

Общо 42 индексирани страници.
Всички страници са в допълнителни резултати.
Google PR: 1 от 10
Alexa ранг за популярност: 1 828 646
Alexa трафик ранг: 2 406 955
Връзки към сайта индексирани в Google: 0
Връзки към сайта известни на Alexa: 11

А само три дни преди да пипам по сайта ми изписваше това:

Общо 42 индексирани страници.
12 страници в основният индекс
и 30 в допълнителни резултати
"ggconstruct.com" се среща в около 1240 страници
Google PR: 1 от 10
Alexa ранг за популярност: 1 828 646
Alexa трафик ранг: 2 406 955
Връзки към сайта индексирани в Google: 6
Връзки към сайта известни на Alexa: 11

Дайте съвет, защото съм бесен на себе си че така оплесках нещата.

Последно редактирано:

И аз обичам сивото, но в този сайт е прекалено, освен това ефектите като сенки, преливащи цветове и т.н. въобще не са на място, по-добре би било да зададеш обикновени цветове с css.

Отдолу прикачам изображение за да разбереш за кои ефекти говоря.

Прикачени файлове

• TitleBKGND.jpg
    TitleBKGND.jpg
    2.5 KB · Преглеждания: 0

И аз обичам сивото, но в този сайт е прекалено, освен това ефектите като сенки, преливащи цветове и т.н. въобще не са на място, по-добре би било да зададеш обикновени цветове с css.

Отдолу прикачам изображение за да разбереш за кои ефекти говоря.

ОК, разбрах ще го сменя, даже и мисля да не е заоблено а права линия...само се чудя какъв цвят да го направя...дай някаква идея...

Това под името на фирмата ли е? Остави си го на чист бял фон

Това под името на фирмата ли е? Остави си го на чист бял фон

Извинявай Traki но кое да оставя на бял фон...

Извинявай Traki но кое да оставя на бял фон...

Името на фирмата го остави на бял фон, махни бакграунда под него

Ами ей така http://www.seo.webg.org/1.png например би изглеждал по-добре сайта.

Мерси...ще го пробвам почивните дни това...ако го преправя така сайта, нали няма да ме гониш за авторски права 😕Шегувам се. Благодаря за съвета.

Здравей,
Понеже си ми градски ще отделя малко повече време и ще бъда по-обстоен от колегите. 🙂 Преди да започнем трябва да знаеш, че за доброто seo трябва добро планиране при етапа на дизайн на сайта (структура, таблици, дивове), проучване и правилно калкулиране на ключовите думи, качествено текстово съдържание и качествени външни линкове към твоя сайт.

Най-добре ще разбереш съветите ми ако отвориш и видиш сорс кода на началната ти страница. Първото нещо, което за съжаление вече не можеш да промениш, но все пак може да го преживеем е структурата на сайта ти. Ако проследиш кода, ще видиш, че Гугъл първо вижда хедъра, на сайта (където няма ключови думи), след това вижда лявата колона (в която има текстове, но основния е в дясната колона), тогава чак вижда дясната клетка със съдържанието и накрая футера. Според гугъл колкото по-високо в страницата е разположен един текст в страницата, толкова е по-важен той. Ако е забутан в долната част на страницата, то той се приема за незначителен. Гугъл не е човек и единствения начин да разбере къде се намира един текст е от номера на реда от който той започва. В случая твоя текст започва почти в края на сорс кода. Ако аз бях на твое място щях да преработя таблицата така, че лявата колона да ми е с текста, а дясната със менюто. (Разбирам, че на този етап това може и да не може да се направи, но все пак не е болка за умиране).

Едно от нещата които можеш да направиш, за да качиш текста по-нагоре в кода е 1) да изнесеш всички стилове във външен css файл (style.css) -85 реда код. 2) Изнеси кода на HubSpot във външен файл и направи само един ред код към него (- 6 реда).

H1 В момента заглавието на текста ти е в лявата колона върху следния текст: "Жилищна сграда гр.София ул."Дунав" сухо строителство,окачен таван, преградни стени от гипсокартон,скрито осветление Бизнес офис гр.София. ". Според мен заглавието ти трябва да бъде горе където е "Джи&Джи конструкт ЕООД". Направи тази част заглавие и добави в нея ключови думи, например: "Джи&Джи конструкт ЕООД - сухо строителство, окачени тавани, стени от гипсокартон"

Заглавието трябва да е разположено в горната част на страницата или директно над текста. то е важен показател за какво се отнася самия текст. Може да си оставиш Джи&Джи конструкт ЕООД както си е, и да направиш заглавието точно над текста, като не забравяш да включиш ключови думи.

Текста трябва да съдържа ключови думи, без да бъде пренаситен от тях. Трябва да започнеш с най-важната ти ключова дума и да я споменеш отново в края на текста (последните 50 думи). Така гугъл ще знае, че тази дума се отнася до целия текст, а не се споменава само в първия абзац. Наситеността която трябва да постигнеш е около 2% т.е. пти 350 думи текст, да споменеш твоята дума 6-7 пъти (или по-малко, прекалената оптимизация има обратен ефект).

Удебелените и подчертаните ключови думи се считат за важни. Задължително в текста си удебели две ключови думи и подчертай една. Не удебелявай всички, прекалената оптимизация вреди. Направи това за всяка страница.

Оптимизирай всяка страница за различна ключова дума, например: окачени тавани, гипсокартон, преградни стени. Може да добавиш и втора ключова дума която да върви като тема на сайта, например "схо строителство". Нека първо бъде основната за страницата ключова дума и след нея "Сухо строителство". Само на главната страница пусни Сухо строителство да е първа, а втора да ти бъде името на фирмата.

Хората рядко търсят конкретна фирма, те търсят продукт. Оптимизирай по продукти и услуги, а не по име на фирма. Махни името на фирмата от Тайтъли, описания и т.н. Нека името на фирмата ти бъде втора ключова дума след "сухо строителство" на първа страница и на я сложи и на страницата контакти. Никъде другате името на фирмата не ти е нужно. Така или иначе когато някой търси Джи&Джи конструкт ЕООД, 100% ще попадне на сайта ти. Няма смисъл да се съсипват показателите на другите думи.

P.S. За мета таговете има още един пост, че не ми дава да събмитна толкова дълъг текст.

Поздрави
Николай Костов
SEO Експерт

Продължение на предишния постинг:

Мета тагове
1) Сложи в сорс кода на всяка страница title като първи мета таг. Това е най-важния таг с най-голямо значение. Задължително!
2) Калкулирай показателите. Има две неща които влияят на резултатите в мета таговете keyword weigh и prominance. Weight е тежестта на клщчовата дума в елемента: Ако имаш title или keywords таг със 100 различни думи, то всяка от тях ще има тежест 1%. Ако си повторил някоя 2 пъти то тя ще има тежест 2%. Ако вместо това намалиш елемента на 5 най-важни думи, то всяка от тях ще има тежест 20%, ако в рамките на този текст 1 дума се среща 2 пъти нейната тежест ще е 40%.
Prominance - първото появяване на думата. Колкото по-напред е думата, толкова по-важна е тя. Зачита се само първото появяване. Ако имаш 5 думи в текста първата е с prominance 100%, втората с 80%, третата с 60%, четвъртата с 40%, а последната с 20%.

Stop words - това са думи като: и, или, на, по, в, с, със, под, над, от. Гугъл игнорира тези думи. Ако бъдат изолзвани в тайтъла те намаляват тежестта на важните думии промименса на последващите ги.

Пример:
"Сухо строителство - Джи и Джи конструкт,преградни стени,двоен под"
Ключова дума: "Сухо строителство"
weight: 20% (2 ot 10 думи)
prominance: 100%
Ключова дума: "Джи и Джи конструкт"
weight: 40% (4 ot 10 думи)
prominance: 80%
ключова дума; "преградни стени"
weight: 20% (2 ot 10 думи)
prominance: 20%

Макар главната ни дума да е "сухо строителство", най голяма тежест има името на фирмата. С махането на думичката "и" и замяната и с & бихме повишили показателите на всички думи. Няма да го смятам, че ме мързи, но бих ти дал пример, как аз бих направил тайтъла. Ако приемаем, че най-важната ни дума е "сухо строителство", тъй като това е началната страница искам да има и името на фирмата, а останалите продукти ще ги оставя за вътрешните страници, където ще оптимизирам само по тях. Така че термините които ми остават са: "сухо строителство" и "Джи и Джи конструкт". Title-a ми ще бъде: "Сухо строителство | Джи&Джи конструкт | Сухо строителство"

Ключова дума: "Сухо строителство"
weight: 67% (4 ot 6 думи)
prominance: 100%
Ключова дума: "Джи и Джи конструкт"
weight: 33% (2 ot 6 думи)
prominance: 67%

Получаваме огромно подобрение в главната ни дума и много добри резултати за второстепенната. По същия начин се правят и вътрешните страници.

Description-a е важен. Трябва да е около 150 символа, да съдържа ключови думи и да е по-маркетингово ориентиран, да подтиква към действие. Същите правила важат и за него и за keywords.

Keywords tag-a няма много голямо значение, но все пак е добре да го има. Сложи няколко думи, които задължително да се срещат в текста. няма смисъл пълненето на метатаговете с думи които не се споменават на страницата.

Добави таг "Subject" и коментар и сложи малко ключови думи по същата методика в тях. Но не ползвай едно и също словосъчетание навсякъде. Постарай се и измисли вариации, като не забравяш да смяташ.

По-важната част на seo е off-page оптимизацията или linkbuilding-а. Регистрирай сайта си във всички търсачки, български директории, DMOZ, start.bg, намери сайтове с подобна тематика и публикувай линк там, размени линкове с познати и партньори от същия бранш. Примерно с хората от които купувате гипсокартон, бои и т.н. Нека те те препоръчат и гугъл ще разбере че сайта ти е значим.

Най-важното е да разбереш, че в seo търпението е много важно. Нищо не става веднага. ако направиш всички промени от по-горе, резултата ще бъде видим в следващите 1 до 3 месеца, а не на следващия ден. Всяка промяна ще се отразява негативно върху сайта ти, докато той не бъде пеиндексиран и преоценен от Гугъл.

Направи промените и пиши да го погледна пак.

П.С. ако някой има нужда от професионална консултация или seo. Моля да ми пише лично съобщение.

Поздрави
Николай Костов
SEO Експерт

Благодаря много градски...найстина много изчерпателен урок. За сега ще оставя сайта така и започна нов сайт да правя, надявам се до две седмици да съм готов с твойте забележки и тогава ще го кача на сървъра. Ще ти пиша после . Мерси много за труда който си направил да обясниш така подробно.

това празно пространстов между менюто и заглавиетона страницата не ми допада хич аз бих се отървал от него, липсва ти footer на страницата. Снимките може да са в текста тоест текста да се "лее" около тях за да разбият малко текста, и шрифта го сменяш с Требушет на 11пиксела големина или 12 коетоти хареса пове4е. има още но за сега това стига.

Back
Горе