Къде изчезнаха RSS агрегаторите?

cloxy

Super Moderator
Екип
След като пандата ги удари, почти всички агрегатори, които ми дърпаха RSS хранилките, не само че изчезнаха от резултатите на Гугъл, но изчезнаха и като сайтове. Личи си с каква цел са били направени. Някой друг има ли подобни наблюдения?

За: Къде изчезнаха RSS агрегаторите?

Това въпрос към всички посетители във форума Ви ли е или само към тези, които знаят кои са Вашите?

Поздрави,

ДХХ

Аз агрегатори нямам и не си спомням да съм имал. 🙂

Просто се радвам, че някои сайтове, които преди ни крадяха, вече не съществуват.

Никога не съм разчитал на Google и още от пускането на http://alfarss.info знаех, че някой ден ще го баннат, за това и не е създаден за търсачките, а за хората. Сайта си го има и ще си го има докато има посетители 🙂

Re: Къде изчезнаха RSS агрегаторите?

Ами при мен има доста, но като че ли са нови, новосъздадени с надеждата че Г ше ги прескочи. Гледам работят доста добре с адсенс.
И един въпрос в тая насока - има ли вариянт RSS агрегаотрите да товарят CPU-то на хоста? Имам проблем с един хост и не мога да разбера от къде идва товара.

Зависи от CMS-а дали кешира хранилките. Ако не, може и много сериозно да ти товарят. Затова си има FeedBurner.

Искам да уточня, че в темата говоря за онези агрегатори, които ти крадат съдържанието без да ти дават връзка. Иначе няма по-хубаво от това да те агрегира авторитетен сайт и да ти дава връзки 🙂

Малко в страни от темата, но все пак си позволявам да питам, къде ги хоствате тези агрегатори и кои от плановете са O.K?

Поздрави,

ДХХ

Re: Къде изчезнаха RSS агрегаторите?

Аз също имам един агрегатор на английски който си седи нагоре в класацията, наистина може и да товари хостинга че ми го изгониха от Блухост, но може би проблема беше че имаше Yet Another Related Post Plugin за Уърдпреса.

В интерес на истината чакам всеки момент да го отрежат. Все пак аз давам и две връзки към главната страница и към оригинал, но все още има фенове които си пускат целия пост в rss-a и после ми бучат.

Back
Горе