След като пандата ги удари, почти всички агрегатори, които ми дърпаха RSS хранилките, не само че изчезнаха от резултатите на Гугъл, но изчезнаха и като сайтове. Личи си с каква цел са били направени. Някой друг има ли подобни наблюдения?
Никога не съм разчитал на Google и още от пускането на http://alfarss.info знаех, че някой ден ще го баннат, за това и не е създаден за търсачките, а за хората. Сайта си го има и ще си го има докато има посетители 🙂
Ами при мен има доста, но като че ли са нови, новосъздадени с надеждата че Г ше ги прескочи. Гледам работят доста добре с адсенс.
И един въпрос в тая насока - има ли вариянт RSS агрегаотрите да товарят CPU-то на хоста? Имам проблем с един хост и не мога да разбера от къде идва товара.
Зависи от CMS-а дали кешира хранилките. Ако не, може и много сериозно да ти товарят. Затова си има FeedBurner.
Искам да уточня, че в темата говоря за онези агрегатори, които ти крадат съдържанието без да ти дават връзка. Иначе няма по-хубаво от това да те агрегира авторитетен сайт и да ти дава връзки 🙂
Аз също имам един агрегатор на английски който си седи нагоре в класацията, наистина може и да товари хостинга че ми го изгониха от Блухост, но може би проблема беше че имаше Yet Another Related Post Plugin за Уърдпреса.
В интерес на истината чакам всеки момент да го отрежат. Все пак аз давам и две връзки към главната страница и към оригинал, но все още има фенове които си пускат целия пост в rss-a и после ми бучат.