Линк индексация от google webmaster tools

bgassenbg

New member
Здравейте.
Имам следния казус:
сайта е на 3 месеца. След като го пуснах започнах да го индексирам по директории, форуми, търсачки и т.н. Нищо, което е "забранено".
До вчера нещата бяха ок. В google webmastertools индексираните връзки бяха 106, в бинг - 230 в MajesticSeo - 262.
Днес нещата в бинг и MajesticSeo са същите, но в Google са 9.
Интересува ме дали гоогле е наказал сайта и каква може да е причината за резкия спад в отчитането на гоогле.
Serpa не е мръднал.

За: Линк индексация от google webmaster tools

Според мен нямаш основание за притеснение. До колкото знам гугъл не ти изкарва всички връзки в уеб мастер тулс.

"В google webmastertools индексираните връзки бяха 106" Ако говориш за броя на линковете той лесно може да се манипулира. Да кажем че си пуснал в директори за сайтове в България. Имаше една много "любезна" директория, която при добавяне на нов листинг, го съобщава в футъра си на всички възможни страници. След като добави някаква бройка прибавени сайтове, следващия нов сайт измества най-долния и съответно линковете изчезват. Така е и при коментарите в блогове. Гледай да не прекаляваш с линк билдинга към основния домейн. Слагай нови статии и ги споделяй по фейсбук профили. Ако започнеш със социални мрежи и авторитетни сайтове после спокойно можеш да събмитваш където пожелаеш в бг пространството за да си вземеш линк от отделен домейн.

Изчакай малко. Понякога има такива падове, до ден два би трябвало да се възвърне.

Re: Линк индексация от google webmaster tools

Не ги показва всички или поне не ги показва едновременно. Направих си експеримент с нов сайт и строго следене на връзките в първия месец. Засече ми връзките, а на следващият ъпдейт вече беше скрило няколко, но добави други.

Благодаря за съветите. Ще изчакам и пак ще пиша как се развиват нещата.

А би ли имало значение за webmaster toolsa дали линка е http://домейн .com, домейн .com или http://www.домейн .com
И всъщност какво е значението на горепосочените варианти към SEO?

Оправиха се нещата. Мисля си, че гугъл нещо са променяли, писали и е настанала известна каша за кратко.

Back
Горе