SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Малко неясности за редирект на домейн.

Virosss

New member
Здравейте,
наскоро отворих нов проект и сега съм на фаза сео оптимизация. Искам да подчертая, че просто знам някой трикове от обща култура, но в никакъв случай не съм специалист. Затова се обръщам и към по знаещите и можещите. Проекта е пуснат на 1-ви април( на шега или не тогава се падна пускането :) ) и малко е рано да се каже със сигурност колко добре се справям, но не това е проблема.
Вчера проверих дали ми се е индексирал сайта... оказа се, че не е индексиран под www.domashnilubimci.com , въпреки, че съм го субмитвал главно с дози адрес, а само с domashnilubimci.com - това всъщност е без значение за мен, но забелязах, че когато се пробвам да отворя сайта с субдомейн www. и ме пренасочва към domashnilubimci.com ... странно при положение, че аз не съм го правил. От там реших да разгледам статистиката в cpanel и попаднах на следното:

302 Moved temporarily (redirect) 5990 91.2 % 3.60 KB
301 Moved permanently (redirect) 372 5.6 % 0

Доколкото разбирам от статистиката, пренасочването е 302, а тук съм чел, че е по-добре да е 301 ( постоянно ), а не временно, както е при 302.

Въпросът ми е: Как да проверя какво всъщност е пренасочването... и евентуално как да го сменя на 301, ако е на 302?

Системата която ползвам е Wordpress и знам, че пренасочването става с помоща на .htaccess, но как точно не знам.
 
Re: Малко неясности за редирект на домейн.

Отиди в настройките на WP и смени адреса на сайта и на блога да е с www (и на двете места), ако така искаш да ти се показва сайта.
Редиректа се прави от WP и не е през .htaccess.
Няма проблем, че е 302.

Хедърите можеш да ги гледаш тук или с кой да е друг уеб инструмент. Има и разширения за ФФ.
 

Горе