Малко помощ за Drigg

scoobydoo

Know you can!
Опитвам се да разуча това нещо Drupal + Drigg и с много мъки го докарах до там да създавам Scoops от Feeds. Имам сложено FeedAPI и някви Agregator-и, незнам точно кое се ползва в момента, но са пуснати там. Четох някви работи, тутуриали, хелпове и други простотии и я докарах до тук.

В момента като събмитна feed ми излизат в upcoming и archive. И уж са published пък не са в Published раздела. И още по важното как да ги накарам да излизат в дадена категория. Каквото и да правя немога това нещо да разбера как става. Доста объркана система бих казал и много ламерски сайт имат тия Drigg. И всичките им постове във форума са оспамени от ботове 😀

Re: Малко помощ за Drigg

С дриг ползвай стандартния агрегатор.
Макар че не ползвам дриг. На www.interesnoto.com ползвам само feedapi и си разметква по категориите без проблем.

Тоест си само с друпал и фийдапи и става така ли? Би ли пояснил на бързо, само да ме насочиш леко как става?

@анонимна червена точка
А за кого е, само за просветените ли?

Re: Малко помощ за Drigg

Ами слагаш си feed api и включваш следните модули:
Feed Api
Feedapi node
Common syndication parser
FeedAPI Inherit

Отиваш на типове съдържание и там на feed.
в настройките даваш на
Parser Common Syndication - only for PHP5
Enable
с тегло 0

надолу си задаваш настройките в какъв тип ноде да ти се екстрактва фийда и най накрая даваш enable na Feedapi Inherit с тегло 1 (това е да разпределя по категории)

Надявам се да ти помогне. Нямам много време, много изпити имам точно тази седмица.

Едит: Ако искаш да не изкарваш целите статии, а само част( например първите 500 символа) пиши ми на ЛС да ти кажа как.

Последно редактирано:

Back
Горе