Малко помощ за IP адреси

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.

Бихте ли помогнали малко че пак някви ботове са налазили и ми правят cpu минути.

Как мога със сигурност да разбера дали един IP адрес е бот? Примерно като разглеждам статистиката и видя някой с повечко хитове, като го пусна в гугъл и ми излезе Stop forum spam или изобщо думата spam и ми става ясно. Обаче не при всички работи 🙂.

Също имам нещо странно в статистиката. Имам над 1000 хита от същия IP адрес на който е самия сайт? Това какво означава, че някой бот е качен на същия IP (понеже е на споделен хостинг)?

И примерно това нещо сега бот ли е?
PHP:
91.196.126.46 - - [11/Jun/2010:03:55:47 +0300] "GET /feed/ HTTP/1.1" 200 8485 "-" "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11\")"

Re: Малко помощ за IP адреси

Пише че е на суперхостинг, на нещо не мога да разбера кой сайт е хостван на него. Или то няма сайт на това ип ....

А по принцип тези агрегатори товарят ли ми процесора много?

Последно редактирано:

Много сайтове имат агрегатори и събират феедове от други сайтове и така си печелят безплатно съдържание.

Относно заявките от IP адреса на твоя сървър - или са агрегатори хостнати на същия сървър, или PHP на твоя сайт ако трябва да си отвори картинка или файл (примерно за да направи thumbnail), не използва нормален път като /home/user/public_html/image.gif, а го отваря с http://site.com/image.gif.

WP също много обича да се самонатоварва като си отваря rss feed-a или други php скриптове (обикновено за user-agent в логовете излиза Word-Press или PHP 2.x.x)

Мерси за отговорите, мисля че открих проблема. Въпреки че хотлинкинг защитата е пусната, някой е използвал изображение, хоствано при мен, като аватар в профила си в замунда 😀😀😀
Добре че тъпия awstats хваща дори и това като посещения 😀
Явно защитата не го е хванала понеже файла е извикан чрез пхп файл, a защитените разширения са тези на изображенията. Вече го блокирах с допълнителен код в .хттаксес файла.
Поздрави.

Back
Горе