Манталитета на Българите относно интернет..

combatsambo

New member
На личният си блог преди няколко дена реших да сложа адсенс. Не да печеля от това ( хората, които ме познават, знаят че от това не ми е мисия да печеля ). Та сложих го просто да има някаква реклама и да виждам реакциите на хората при какви статии как и колко кликат. Просто да се уча. Интересното в случая, това което ми прави негативно впечатление е - ЗАЩО АДЖЕБА рекламодателите, които си пускат кампаниите в гугъл пускат по ЕДИН ЦЕНТ на клик? Че хора, това е една стотинка, която като видим на улицата дори не се навеждаме да я вземем?

Не, не упреквам, защото съм имал 5 клика и от тях имам 5 цента, а просто в мен пробуди очудване и то голямо.

В чужбина има до колкото знам кликове за долари единия, а тук ЕДИН ЦЕНТ на клик? Това е подиграващо, ако имате друг апитет - използвайте го.

Е, значи рекламата за 1 клик дава възможност да си покажат сайта в много сайтове, а балъците от чужбина дават един долар ( да речем ) за същото. Е, големи бай ганьовци сме!

Защо ни е такъв манталитета в общи линии?

Re: Манталитета на Българите относно интернет..

А какво общо има тук манталитета ?
Това е пазар. Ти, като отидеш да си купиш бира даваш 1лев за бира, а за хляб 0.60лв.
В Гърция няма ли да дадеш 2 евро за бира, защо не ги даваш тук ?
На всеки му се печели, но това не означава, че който печели повече от нас е лош, с лош манталитет и т.н.

И в България има кликове по един долар, но са малко. А кликовете за по цент са в ниши, в които или няма много рекламодатели (няма конкуренция) или има прекалено много места където могат да търсят потребители за тази реклама. Трябва да се мисли и да се търси.

Тъкмо сега проучвах една ниша на английски с 6 долара на клик, в която ще ми е трудно да постигна нещо, ужасия е 😀. Ще търся още

Ти ако евентуално трябва да купиш 100 клика и имаш избор да платиш 1 лев или 5 лева... Какво ще избереш?
1 лев - за да е по - печеливш бизнеса ти или..
5 лева - за да е по-доволен combatkarate от форума?

Сергей-гейчо. Дали ще е по-печеливш бизнеса е доста относително, ако платиш 1 лев, не мислиш ли? Ако платиш повече, повече импресии, кликове и т.н.

Тук не става дума за мен, дали аз ще спечеля, а защо е така. Толкова ниско заплащане за кликове.

Аз предпочитам да дам повече пари за нещо качествено и да знам, че ще има резултат, от колкото да дам минимума, просто да отчета действие.

Последно редактирано:

combatsambo твоите кликове като са по 1 цент не са ли качествени?Това просто е пазарна икономика - има голямо предлагане, а малко търсене и рекламата е евтина.По време на избори партиите като се сетят за интернет цените се вдигат 🙂

По твоята логика излиза, че си готов да платиш 5 цента когато конкуренцията ти плаща 1 цент за клик!?

Или както е писал Alexer, да плащаш 2 лева за хляб, докато другите плащат по левче!?

Конкуренцията прави цените, влез и виж на какъв принцип работи adwords и ще ти стане ясно защо са такива цените.

p.s. гледам как си се обърнал към Sergei-Cho и не разбирам защо си загърбил доброто си възпитание, нека спазваме добрия тон

Цената се определя от конкуренцията, не от манталитета. Друг е въпроса че това че ти вземаш 1 цент, не значи че гугъл е взел токлкова на рекламодателя. Просто това са огризките, които ти хвърля гугъл 🙂

Казах го с ирония това са Сергей, понеже снощи гледах един клип как Волен се обръща към бившия министер.

Моля да ми бъдат приети извиненията, ако не ми е разбрал шегата.

Бих дал 5 цента за клик, когато конкуренцията плаща 1 цент за клик, ако това ми дава сигурна и добре свършена работа, за която плащам.

Тоест - повече ми се показва рекламата, пък и все пак аз питам - защо сме на такова дередже..?

Тоест - повече ми се показва рекламата, пък и все пак аз питам - защо сме на такова дередже..?

Фирмите в България тепърва откриват, че интернет присъствието е важно за развитието им.

Търсенето определя предлагането, не обратното. 🙂

Последно редактирано:

Благодаря, че ме разбра.

Нямах за цел да пусна тази тема, защото съм възбутен от мойте 5 цента от 5 клика, а да попитам и да се създаде дискусия защо тук е така, другаде не.

Тук не е свързано с манталитет, кой би купил нещо за 5 цента, при положение, че може да го купи за 1 цент ?

Кликове по един цент има в "небългарския" Интернет, колкото ти душа иска.

Не е въпрос на манталитет, а на пазар. Не мисли, че ние сме измислили топлата вода, така де, кликовете по 1 цент. 🙂

Също така изчкай няколо дни. От 5 клика не можеш да правиш генерални изводи. При мен, на български сайтове, средната цена на клик е 5 цента, но става въпрос за осреднена статистика за миналата година.

Последно редактирано:

Пак не разбра - защо са толкова ниски цените, по-просто не мога да го кажа.

Ниско конкурентна ниша, ниско конкурентна часова зона !

Пак не разбра - защо са толкова ниски цените, по-просто не мога да го кажа.

Ще се самоцитирам...
Фирмите в България тепърва откриват, че интернет присъствието е важно за развитието им.

Търсенето определя предлагането, не обратното. 🙂

Няма пазар => няма конкуренция => няма толкова пари в този бранш...

Принципа е като на търговете...
Като има много интересуващи се от даден предмет(ниша), цената естествено се дига.

Това е най-простия пример с който се сещам за да го обясня максимално нагледно.

Като има огромно предлагане и минимално търсене е нормално предлагането да е на безценница.

Проблема с различните стандарти в БГ и чужбина пък е отделна предпоставка...

Добре, а когато дойдат избори ( примера се даде понагоре ) защо се плащат такива тлъсти кликове?
Различни ниши, различно търсене... ;D

Back
Горе