Мат Кътс за side-wide връзките (видео)

Re: Мат Кътс за side-wide връзките (видео)

Дайте извод, че нямам как да го гледам , тоест слушам това видео.
Последно ги махахме, сега има ли промяна?

Махате линкове защото са сайт-уайд ли!?
Недей така колега, сайт-уайд линковете са нещо изключително нормално в мрежата и никога няма да имат негативен ефект САМО заради това че са сайт-уайд.

Това което аз разбирам е, че в никакъв случай не вредят. Просто в най-добрия случай ще се броят за 1 линк 🙂

казва, че е добре да са релевантни
в сайт за имоти да са само линкове за имоти
и в БГ сайт да са български линкове, а не на английски , примерно

ама ........:fight:

Скуби - един пингвин отнесох с отношение 85-90% сайтуайд връзки и след няколко месеца, реших да ги разкарам. Времето ще покаже дали е имало смисъл. В това число подписи от форуми, като тук.....няма как да бъдат релевантни, освен ако не правя СЕО сайтове.
А и какъв е смисъла да имаш сайтуайд връзки от сайт със стотици хиляди индексирани страници? Смяташ ли, че всичките тези десетки хиляди линкове ще имат повече тежест от един единствен линк в някоя статия вътре в същия голям сайт?
Скромното ми мнение е, че е по-важно да имаш голям брой линкове от различни домейни или с-клас мрежи, отколкото много линкове от еднакви домейни.

P.S. Обратен пример е Блогрол линковете...

Последно редактирано:
За: Re: Мат Кътс за side-wide връзките (видео)

значи ако не са relevant - не им се радват?
И да са до още много (над 10 става грозно).

За какво повечето държат на тези линкове, така или иначе се води от един домейн. Аз бих предпочел да е на страница (1), добре отчетена, четена и съдържателна. Винаги като поднасяш на някои (в случая Google) нещо, колкото по-краси и старателно изглежда, толкова по-добре ще го възприеме. Сигурен съм, че това мога да го отнеса и към другите неща. 🙂

Пример мога да дам с едно добро ревю, което е нечия услуга или продукт, като е него се дава и ясна представа какво всъщност е, под формата на дефиниция. Последно време всеки пише с една ясна представа - шер ефектът. Всичко друго е просто качване на съдържание.

Относно сайд уайд линковете. За съм, но не гледам това да са основното, определено и гледам къде са. Мислям, че ще се сметнат за толкова на колкото индексирани страници са (ако са добре каширани), но като цяло се води за един от един рут домейн. Зависи кой какъв ефект търси от сайта, все пак добре направен линка, може да не е само линк, но и генератор на кликове. 🙂

И аз не мога да чуя видеото - но моите впечатления са, че пингвина ги хваща, ако са от нетематични сайтове. Аз специално съм ги махнал всичките от нетематични сайтове.

От тематичен сайт е напълно нормално сайт-уайд линк.

Махате линкове защото са сайт-уайд ли!?
Недей така колега, сайт-уайд линковете са нещо изключително нормално в мрежата и никога няма да имат негативен ефект САМО заради това че са сайт-уайд.

Имах такива неща на няколко тестови сайта - след пингвините 9/10 сайта отидоха в канала тотално. Успях да разкарам site-wide линковете тотално преди 7 седмици - нещата се пооправиха на 45-50%.

Имах такива неща на няколко тестови сайта - след пингвините 9/10 сайта отидоха в канала тотално. Успях да разкарам site-wide линковете тотално преди 7 седмици - нещата се пооправиха на 45-50%.

A проверил ли си дали точно когато са ти се оправили сайтовете не е имало ъпдейт на панда, или пингвин алгоритъма? Не е ли възможно оправянето да е породено именно от такива промени, а не пряко от махането на тези линкове?

Back
Горе