SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Медия

H1pNoTiC

New member
Интересувам се дали някой от потребителите тук, са се регистрирали като медия (електронно издание, новинарска агенция). И ако има такива, биха ли споделили какво е по-сложното при регистрацията в съда на такъв вид организация? И в случай на копиране на статии без цитиране или позовавене на източника, ще имам ли право да съдя въпросните злоуботребили?
 
Re: Медия

Е да, ама ако не се пробваш никога няма да разбереш :) То по тази логика, освен първите никой друг няма как да пробие ;)

Аз незнам как става регистрацията, ама не вярвам да е нещо по-различно от това да имаш фирма (оод, еоод) и да кажеш, че е агенция. Поне от юридическа гледна точка незнам да има някаква разлика.
 
Re: Медия

Аз се интересувах наскоро и питах една позната която се занимава с подобни неща и доколкото разбрах има леки разлики и е необходима намесата за повече информация на юридическо лице. Мисля, че освен всичко друго покрай регистрацията на фирма май трябва да се занимаваш и с някакви бумащини покрай СЕМ, но все пак не мога да дам на 100% верен отговор, само бегли догадки :) Всъщност при H1pnotic нещата са доста интересни, понеже ми е братовчед и доста често се налага да му помагам с сайта. Момчето се интересува понеже в последно време доста често се получава да пише авторски статии а в последствие ларвите да ги обират големи медии които се утвърдили. Повярвайте наистина е много гадно и нагло когато напишеш нещо свое в сайта си и след теб някой просто да изкопира статията и да я публикува и на всичкото отгоре без съгласието на автора или пък да позове източника ;( Между другото mlazarov, защо да е необходимо въпросната статия да е скъпа? Подразбира се, че никой няма да тръгне да съди за статия която е открадната преди това?! На теб не ти ли се струва скъпа всяка твоя минута в която си писал нещо авторско? Всеки си цени труда и естествено всяко време е ценно, затова защо да не осъдя някой за назидание?
 
Re: Медия

На теб не ти ли се струва скъпа всяка твоя минута в която си писал нещо авторско? Всеки си цени труда и естествено всяко време е ценно, затова защо да не осъдя някой за назидание?
Не го казах с идеята да започнем да си чешем езиците. Не смяташ ли, че е по-ценно времето, което ще загубиш в дела, процеси, наливане на пари и нерви?
Аз съм от страната, от която се краде и определено знам какви са чувствата като видиш прекопирана една статия 1:1 без дори загатване кой е оригиналния източник. Всъщност фактите са, че всеки де намирам по някой който е изкопирал материал от някой от сайтовете, с които се занимавам, но това по-скоро ме радва. За мен това означава, че сайта е ценен и хората крадат от него.
В случая на H1pNoTiC, стига наистина да става дума за големи медии, си заслужава стигането до съд, тъй като наистина могат да се изкарат пари, но да съдиш разни малки сайтчета, дето така или иначе се хостват някъде безплатно или домейна им издържа най-много една година, си е чиста загуба на ценно време.
 
Re: Медия

Да но тъпо е когато видиш, че някой изкарва хиляди на твой гръб, а ти се бориш да пишеш авторски статии за едното му уникално съдържание, за да може потребителите да оценят сайта ти и съответно да го посещават. Обикновено се бориш за едните стотинки от адсенс. Ето затова си заслужава да осъдиш някого и то не за да изкараш някой лев, а за да може да се оцени малко или много труд ти и това,че примерно си загубил цял един следобед да пишеш и накрая за нищо.
 
Re: Медия

Според мен контакт с конкретната медия с подходящ тон би било достатъчно за да се прекъснат подобно дейности. Големите компании нямат желание да си навличат процеси на гърба си. Най-малкото защото имат какво да изгубят:)
 
Re: Медия

Бил съм и на двата края. Крал съм статии, и са ми крали стаии. Изпитвал съм и двете чувства - радвал съм се и съм се изнервял щом видя мои публикации в чужди сайтове. Възниклият проблем с въпросната голяма медия е решен в положителна страна. В момента сме в много добри отношения и се надявам за в бъдеще да продължът такива. Но се страхувам, че не всички ще се окажат така коректни като тези (не искам да казвам кои са за да не им развалям реномето).
 

Горе