SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Местене на сайт: ще навреди или ще помогне?

signboard

New member
Здравейте, имам сайт на 6 месеца, който днес получи ПР3, и на почти всички вътрешни е пр2 и 1. Няма текст почти никакъв, дори празни страници само със заглавие имат пр2. В нищата си по някой думи е на първа страница, по други фрази излиза на втора. Сега му добавям блог, в който ще публикувам текстове по темата на сайта, поне по една през два дена.

Домейна е от годеди и е насочен към топхост където е сайта. Има ли смисъл да го местя в суперхостинг, това ще помогне ли или само ще навреди предвид сегашните позиции на сайта? Знам че няма точен отговор, но по скоро ще помогне или ще навреди това местене според вас и нужно ли е?
 
Re: Местене на сайт: ще навреди или ще помогне?

според ме няма да навреди, но по-добре изчакай още седмица
 
Re: Местене на сайт: ще навреди или ще помогне?

Ами не пада изобщо даже, просто от към това че би се зареждал по-бързо и евентуално да се вдигне още нагоре в калсирането, единствено за отва бих го преместил.
 
Re: Местене на сайт: ще навреди или ще помогне?

Е ся... Няма да усетиш разлика в класирането ако ти зарежда малко по-бързо сайта :). Но ако усещаш че е бавен хостинга, добре ще е да го смениш. Никой не обича да му зарежда бавно. Част от хората не дочакват и напускат страницата, а останалите пък ще имат лошо потребителско изживяване, което пък ще доведе до по-малко споделяне на сайта и популяризирането му от тяхна страна и по-малко покупки, ако има стоки или услуги на него.
 
Re: Местене на сайт: ще навреди или ще помогне?

Ако новият хост е по-бърз мести го не го мисли, само гледай да стане бързо смяната - ако сайта ти е недостъпен за повече от час има голям шанс да усетиш негативен ефект в/у ранкинга ти.
 
Re: Местене на сайт: ще навреди или ще помогне?

При мен преди време когато местих сайт от Hostgator на български VPS с БГ IP се осети разлика при позициите в рамките на седмица-две
 
Re: Местене на сайт: ще навреди или ще помогне?

Аз мога да го преместя за 10 минути, физическото преместване и зависи от скоростта ми на ъплоад :)) но това ме спира, при сегашното положение, да не се развали работата, и сайта да иде назад или да изчезне. Ще мисля още пък да видим. :)
 

Горе