SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Местонахождение на сървъра и SEO

Sigma

New member
Според вас заслужава ли си да се ползва отделен сървър за всяка страна. Четох че това е важно за класирането.
И още един въпрос. Дадох на едни румънски да ми направят линк билдинг за румънската версия с .ro домейн но забравих да променя non - www което водеше до bg версията на сайта. Сега го оправих. Ще има ли някакви негативни последствия?
 
1. Ако имаш възможност и реална възвръщаемост - да, хубаво е сайта да има версия на конкретния език на сървър разположен в конкретната страна. Рядко обаче си заслужава усилията. Прецени в твоя случай дали е така.
2. Кога е започнал линк билдинга? Всъщност няма голямо значение. Вероятно ще има лек спад, докато 'свикне' с редиректа, но ще е за кратко и след това ще възвърне позициите (ако е имало такива). Важното е самия линк билдинг да е извършван за URL адресите на .ro домейна.
 
Благодаря
1. Поне за сега като гледам резултатите от платените реклами не си заслужава усилията. Освен ако не дадат голям + в класирането не мисля да го правя.
2. Сайта нямаше никакви позиции домейна е нов. Просто от 15-20 дни му правят линк билдинг.
 
Абе, сложи го направо в Добрич тоя съврвър. Там има толкова румънски инвестиции и румънски собственици на коли, че от Гугъл направо си го броят за румънска територия. :)
 

Горе