SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Много посещения от САЩ

ex3mist

New member
Здравейте,
Напоследък забелязвам в данните за посещаемостта на сайта ми, че доста са се увеличили посещенията от САЩ. И по-точно от Минесота. То винаги е имало по някое друго посещение от чужбина, въпреки че сайта си е изцяло на български, но напоследък много са се увеличили точно тези. Чудя се откъде-накъде хората от Минесота толкова посещават сайта? Някой може ли да даде идея как да разбера повече? И може ли да се направи нещо, Гугъл да показва сайта предимно на потребители от България, тъй като той си е ориентиран за тук?
 
За: Много посещения от САЩ

За: Много посещения от САЩ

Можеш да добавиш сайта си в Google Webmaster Tools и в Configuration/Settings/Target users in: да маркираш България.

Макар че, българският език на сайта указва към какви потребители е ориентиран.

За посещенията от Минесота можем само да гадаем, тъй като не даваш повече подробности. От един адрес/мрежа ли идват, от реферал или органично търсене са, ако е органично - по какви ключови и т.н.
 
За: Много посещения от САЩ

За: Много посещения от САЩ

Погледнах в Google Webmaster Tools и там е посочено: "Домейнът на сайта ви понастоящем е свързан с насочването: България". Не съм пипал нищо там, това си е по подразбиране. Друго, което мога да дам като информация - доста се увеличи процента на директните посещения. До преди това посещенията от търсене бяха към 70% - 80%, сега директните и от търсене са по около 45% за всяко. Предполагам, че това има някаква връзка. По отношение на доставчик на услуги, stumbleupon inc., посещенията са двойно и малко повече дори от втория btc broadband service. И друго, което ми прави впечатление е разделителната способност на екрана, пак от Google Analytics. 74% от посещенията е със 1366x2304. Това ми се струва странно.

Нещо друго, което мога да дам като информация?
 
За: Много посещения от САЩ

За: Много посещения от САЩ

Щом виждаш това в GWT, домейна ти е .bg, на български е и Гугъл абсолютно ясно знае каква е географската му цел.

Stumbleupon не е доставчик, а нещо като социална мрежа/буукмаркинг сайт. Ако нямаш съдържание, което да предизвиква интерес или споделяне от чужди потребители (клип, снимки), то може би използваш някаква услуга за оптимизация, която да генерира споделяния в подобни мрежи.
 
За: Много посещения от САЩ

За: Много посещения от САЩ

Знам какво е StumbleUpon и го използвам за популяризиране. Така както съм го използвал и преди, не правя нещо по-различно. Но това ми излиза в "Доставчик на услуги" на Google Analytics. Като качвам нещо ново, статия например, я споделям в някои социални мрежи - Facebook, Twitter, Linkedin, StumbleUpon, Svejo. Разликата е, че преди около 20% - 30% беше общия трафик от препратки + директен, останалото от търсене. Сега както казах, от търсене и директен по около 45%. И това с Минесота направо ме хвърли в тъча.
Четох някои материали за това, че трафикът не бил разпознаван правилно в някои случаи и тогава бил определян като директен. Може ли и държавата да не бъде определяна коректно?
 
За: Много посещения от САЩ

За: Много посещения от САЩ

На мен ми се случи почти същата странна посещаемост от чужбина-Италия, Рим към сайт на БГ строителна фирма и доста време се чудих защо, но след проучване се оказа, че там имало популярна пекарна или нещо такова с подобно име и хората са търсили грешно явно.
 

Горе