Мобилен интернет за телефон (мобилитикус интранетиукс, мобилетикус)

Federal

New member
1. всички зареждат еднакво бавно - 1 мин. зарежда и чак тогава изкарва на дисплея, квото сте заредили.
2. не всички уеб сайтове работят под мобилен браузер (2 сайта, който са доста нашумяли въобще не отварят-пишете ми на лс да ви кажа кои са)
3. изрязвайте си ноктите редовно, защото от цъкане ще си обелите бутоните.
4. ако си мислете, че ще видите нещо....(тука има една тема за кучето и ****!)
5. не си давайте парите излишно ( и 8G да пуснат 90% от страниците в Б-я са много тежки за мобилно разглеждане)
6. пригответе се за голямо търпение за такъв интернет, защото не е това което си мислете.
7. ще ви залеят от реклами в мобилните браузери, които само тях ще виждате.
8. ако си мислете, че ще разглеждате Фасбукят, както си седите вкъщи на лаптопа, сте се излъгали, като евреин в мирно време!, нищо общо няма да видите
9. не си давайте парите за телефон, който възнамерявате да го ползвате за интернет, ще останете излъгани.
10. същите пари дайте за бира и кебапчета, ще получите по-голяма полза от това.

Надявам се, че съм бил откровен и тези, които тепърва смятат да стават хамали на мобилен интранет, първо се убедете дали ще ви хареса и пригответе скъпи пари за добър телефон.

За: Мобилен интернет за телефон (мобилитикус интранетиукс, мобилетикус)

Много зависи от телефона. Аз досега винаги съм бил фен на Нокиа. Докато в един момент се осъзнаха, че отдавна са си изгубили лидерските позиции и се превърнаха в отбора на губещите.

Имал съм 2 Нокии, които съм ползвам с мобилен Интернет - C5-00 и C5-03. Мислех си, че скоростта зависи изцяло от оператора. След като обаче и двете нокии излязоха дефектни предпочетох да си взема по-скъп телефон с Андроид.

Взех си HTC EVO 3D и само при пускането можеше да се усети разликата.

Дефолтският браузър е тъп - като всеки дефолтски.

С Opera Mini един нормален сайт, който няма мобилна версия се отваря за няколко секунди. Повечето новинарски сайтове си имат мобилни версии. Facebook и Twitter също си имат мобилна версия. (Приложението за Facebook за Андроид е адски бъгаво и бавно и не го ползвам).

Правил съм си експеримент: след като са ми свършили бързите мегабайти и остана на минимална скорост (Глобул) съм говорил по скайп с включено видео и дори за секунда не ми е лагнало или ми е прекъсвало.

Така че според мен - всичко е до телефон. А и май Глобул както съм аз, не се славят с най-добрият мобилен интернет.

Re: Мобилен интернет за телефон (мобилитикус интранетиукс, мобилетикус)

Малоумна тема, ти умент телефон от вчера ли имаш? Някой имаме от много години, още преди 3g, още когато имаше само csd и знаем какво е постигнато в тази насока. Имах един siemens s35 и едно pocket pc и двете с IR, слагах ги едно до друго, интернета минаваше през csd и се плащаше на минута и се кефех ... това беше 2001ва някъде ...
Интернета през телефона с добро покритие в район на 3г си минава 2-3 мегабита без проблем ...

За: Re: Мобилен интернет за телефон (мобилитикус интранетиукс, мобилетикус)

За: Re: Мобилен интернет за телефон (мобилитикус интранетиукс, мобилетикус)

Интернета през телефона с добро покритие в район на 3г си минава 2-3 мегабита без проблем ...

Това е супер, остава и телефона да има достатъчно хардуерен ресурс за да рендира и обработи входящия трафик бързо и да го визуализира като сайт. До голяма част, забавянето при отвярянаето на сайтове на мобилен телефон се дължи на трудното рендиране.

Федерален, отиви в магазин на Mtel примерно, отвори един тежък сайт на Samsung Galaxy SIII и ще разбереш за какво ти говоря.

Аз не спороя, споделям мнението си и как работи през моите очи. Напрактика "тука има, тука няма". Не си сигурен в даден момент, телефона ти ли не работи или сайта не се зарежда. Както и да е.

Re: За: Мобилен интернет за телефон (мобилитикус интранетиукс, мобилетикус)

Re: За: Мобилен интернет за телефон (мобилитикус интранетиукс, мобилетикус)

Аз не спороя, споделям мнението си и как работи през моите очи. Напрактика "тука има, тука няма". Не си сигурен в даден момент, телефона ти ли не работи или сайта не се зарежда. Както и да е.

Тука има - тука нема е само от оператора. НЕ от телефона.
Преди 8 години сименс ме 45 с ГПРС само (скорост 5-6 кБ/с) си отваряше уап страници съвсем добре.... където имаше ГПРС мрежа.....
Също така вързан с лаптоп през ИР си браузваше както през 56к модем на БТК.... където имаше ГПРС мрежа.....
Да ти прави нещо впечатление?

ПС. Защо като си избетете неадекватни телефони за целта ви, пишете горните неща, да не кажа глупости

Мисля, че има една цяла книжка с инструкции и поне аз ги чета. В която пише, че телефона има вграден бразуер и е-поща. Това е достатъчно, за да опитам и разбера, че на мен не ми върши работа.

Back
Горе