SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Мога ли да присвоя изоставен домейн чрез имейла в whois?

rslbm

New member
Здравейте. Има един неактивен домейн, стар и много добър, който изтича сравнително скоро. Данните в whois са фирмени и неактуални, а имейлът е info@drugdomain.com който домейн е изтекъл отдавна и е свободен за регистрация. Ако регистрирам този домейн, чийто имейл стои в whois, мога ли да присвоя (без да нарушавам законите) и самия домейн от който се интересувам?
Ако не е възможно, тогава кой е най-правилният начин да процедирам като му изтече срока за да го взема с най-голяма вероятност?
След като данните в whois са неактуални, а имам достъп и до имейла (евентуално), ако подам сигнал до ICANN за грешен whois и домейнът бъде спрян, тогава какво следва при този вариант, увеличават ли ми се шансовете да го регистрирам или по-добре да го изчакам да си изтече?
 
Значи може да направиш следното:
регистрираш домейна, заради мейла.
Сетваш същия имейл, и искаш трансфер на домейна
само че ако е заключен във сегашният регистър не знам дали ще ти се получи хватката, ама може да пробваш, или да искаш възстановяване на паролата
Шанса ти да вземеш домейна е голям.
 
Чисто технически, да това е начина. Чисто юридически, да кражба е, зависи какво точно сътвориш може да изпълниш и състава за компютърно престъпление. Ако има икономическа логика в това да откраднеш сайта, а не е някой изоставен който никой нищо няма да направи, може да си изкараш до 5 години затвор или пробация. Ако успоредно осъществиш няколко други състава, може и повече:)
 
А кой е регистратора на домейна? Регни домейна и пробвай с забравена парола или пиши на съпорта от него да ти дадат достъп. Все пак ако мейла е същия няма логика да не ти дадат такъв.
 
Ако е в UK зоната, там номерът ще мине, ако пишеш на Nominet. Калин Каракехайов имате подобен казус, който приключи с успех.

Ако акаунтът в регистратора и със същия мейл (има голяма вероятност), можеш да пробваш и опцията за забравена парола. След което да си го трансферираш свободно.
 

Горе