Модули на python на хост сървъра

azsym

New member
Хоста ми поддържа питон. до тук добре, но има няколко модула който искам да ползвам, напр. ПИЛ и СЮЛ модула, които не са инсталирани, т.е. не са от стандартния пакет.
Има ли начин да ги ползвам за скриптове на сървъра?
Ако не са инсталирани. Вярвам, че съпорта няма да ги инсталира за мен.

Re: Модули на python на хост сървъра

Не съм запознат с питон и може да изръся някоя глупост, но от това което знам за perl/php/bash, защо не опиташ да качиш въпросните модули в твоя си локална директория и след това да укажеш "ръчно" пътя до тях ?

Не съм запознат с питон и може да изръся някоя глупост, но от това което знам за perl/php/bash, защо не опиташ да качиш въпросните модули в твоя си локална директория и след това да укажеш "ръчно" пътя до тях ?

и аз това си мислех, но не съм го пробвал още. Ама не е ли прекалено лесно за да е истина.
Тогава всеки ще качва квото му скимне.

Ми при php и perl всеки си качва каквото му скимне 🙂 Реално можеш и произволен exploit да си качиш и после чрез system или подобните му да го изпълниш 🙂

Ми при php и perl всеки си качва каквото му скимне 🙂 Реално можеш и произволен exploit да си качиш и после чрез system или подобните му да го изпълниш 🙂

сега пробвах на моя ПЦ - мога да метна ПИЛ навсякъде и да го ползвам. Сега ще пробвам на сървъра.

Ако нестава кликаш долу на подписа ми и всичко си тръгва 😛

такааа, до някъде стана и до никъде.
качих модула в папката със скрипта, но понеже е от вин версия на ПИЛ има един pyd файл. Това е C библиотека за питон. Е на линукс сървър нема как да стане 🙂
ако някой може да ми прати лин версията на това може и да пробвам.
пакета е PIL за питон 2.4. Мисля, че версията на ПИЛ е последната.

Back
Горе