Моля Ви за съвет...

care

New member
Здравейте,
Имам един сайт, за който са правени опити бъде оптимизиран от друг човек. Събмитвал той по директориите и въпросния сайт излиза на "фраза" на първа страница. Но той си е играл със страницата example.bg, на която има 1 картинка и 2 линка (водещи към блогът в блогер.ком и към самият сайт example.bg/bg). В самият сайт (example.bg/bg) страниците не са оптимизирани (поради ред причини), но пък има качествен текст.
Поради факта, че немога да пипам по кода (не разрешават), аз реших да събмитвам по директории. Събмитвах example.bg/bg и сайта отиде от първа стр на втора. Та въпросът ми е: като човекът преди мен е събмитвал и оптимизирал example.bg, аз да продължа ли неговото дело или да продължавам с добавянето на example.bg/bg по уебЪТ. Голяма дилема е дали да подавам в уеба example.bg, или example.bg/bg

Re: Моля Ви за съвет...

Тук, ще изкажа мое мнение... но подчертавам, че не съм сео специалист. Просто любител, който чете подобни статии 🙂 Доколкото съм чел, това със субмитването по уеб директории, не е особено полезно ако се прекали. Според някой от специалистите тук, чичо гугъл дори е почнал да намразва този начин за вмъкване на линкове, а да не говорим, че зачита повече мнението на хубави уеб директории, които в повечето случаи дори не приемат заявки за субмит, а сами добавят страници.. според някой критерии с робот или чрез специален персонал. Относно въпроса ти... не разбирам какво точно искаш да кажеш... доколкото аз разбрах, сайта ти example.bg/bg/ вече се е индексирал добре... има хубав серп... и хубаво съдържание. Ако е така, мисля, че можеш да си отдъхнеш малко със сеото и да продължаваш с качествената информация. След като веднъж си изкочил на първа позиция и гоогле е сметнал, че си го заслужил.. остава да се докажеш, като предоставяш полезна информация. Да не говорим, че по мои наблюдения колкото по-често публикуваш нова информация, толкова по приятен ставаш за всичко знаещият чичак. Дори след време има вероятност да станеш тръстед сайт.

Re: Моля Ви за съвет...

@Virosss example.bg е нещо като интро на сайта, от който имаш избор да отидеш в блога или в баш сайта (example.bg/bg). Ама човекът преди мен е вложил силите си в оптимизация и събмит на интро стр. Но аз знам, че Г харесва стр с качествен текст и т.н. Поради факта, че интро стр няма такива екстри, аз реших да събмитвам /bg. И позициите в Г на "фраза" отидоха по-назад. И въпросът е: дали да поддържам предишния стил на сео и събмит или да продължа как си знам (събмит на стр с текст, с нещо, което си заслужава, а не просто 2 линка). Питам, за да разбера вие как ще постъпите.

Viross мерси за отговора- ще се постарая за качествената информация в сайта.

P.S: example.bg/bg няма никакво сео и качествеоно пласиране по уебЪТ

Последно редактирано:

Back
Горе