SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Моля Ви за съвет...

care

New member
Здравейте,
Имам един сайт, за който са правени опити бъде оптимизиран от друг човек. Събмитвал той по директориите и въпросния сайт излиза на "фраза" на първа страница. Но той си е играл със страницата example.bg, на която има 1 картинка и 2 линка (водещи към блогът в блогер.ком и към самият сайт example.bg/bg). В самият сайт (example.bg/bg) страниците не са оптимизирани (поради ред причини), но пък има качествен текст.
Поради факта, че немога да пипам по кода (не разрешават), аз реших да събмитвам по директории. Събмитвах example.bg/bg и сайта отиде от първа стр на втора. Та въпросът ми е: като човекът преди мен е събмитвал и оптимизирал example.bg, аз да продължа ли неговото дело или да продължавам с добавянето на example.bg/bg по уебЪТ. Голяма дилема е дали да подавам в уеба example.bg, или example.bg/bg
 
Re: Моля Ви за съвет...

Тук, ще изкажа мое мнение... но подчертавам, че не съм сео специалист. Просто любител, който чете подобни статии :) Доколкото съм чел, това със субмитването по уеб директории, не е особено полезно ако се прекали. Според някой от специалистите тук, чичо гугъл дори е почнал да намразва този начин за вмъкване на линкове, а да не говорим, че зачита повече мнението на хубави уеб директории, които в повечето случаи дори не приемат заявки за субмит, а сами добавят страници.. според някой критерии с робот или чрез специален персонал. Относно въпроса ти... не разбирам какво точно искаш да кажеш... доколкото аз разбрах, сайта ти example.bg/bg/ вече се е индексирал добре... има хубав серп... и хубаво съдържание. Ако е така, мисля, че можеш да си отдъхнеш малко със сеото и да продължаваш с качествената информация. След като веднъж си изкочил на първа позиция и гоогле е сметнал, че си го заслужил.. остава да се докажеш, като предоставяш полезна информация. Да не говорим, че по мои наблюдения колкото по-често публикуваш нова информация, толкова по приятен ставаш за всичко знаещият чичак. Дори след време има вероятност да станеш тръстед сайт.
 
Re: Моля Ви за съвет...

@Virosss example.bg е нещо като интро на сайта, от който имаш избор да отидеш в блога или в баш сайта (example.bg/bg). Ама човекът преди мен е вложил силите си в оптимизация и събмит на интро стр. Но аз знам, че Г харесва стр с качествен текст и т.н. Поради факта, че интро стр няма такива екстри, аз реших да събмитвам /bg. И позициите в Г на "фраза" отидоха по-назад. И въпросът е: дали да поддържам предишния стил на сео и събмит или да продължа как си знам (събмит на стр с текст, с нещо, което си заслужава, а не просто 2 линка). Питам, за да разбера вие как ще постъпите.

Viross мерси за отговора- ще се постарая за качествената информация в сайта.

P.S: example.bg/bg няма никакво сео и качествеоно пласиране по уебЪТ
 
Последно редактирано:

Горе