Моля за мнение - сайт за снимки

shark

New member
Сайта е http://photosbulgaria.com и е за купуване и продаване на снимки.
Сега има малко снимки, но скоро ще са хиляди.
Въпроса ми е как го намирате, като функционалност и удобство при ползване?
Как ви се струват цените и предлаганите размери на снимките?
Какви снимки бихте желали да има?
Защо бихте или защо не бихте купили снимки от сайта?

Благодаря предварително на всички, които изкажат мнение!

Re: Моля за мнение - сайт за снимки

Влязох само за около 10 секунди, понеже сега не ми се заинмава повече в момента, но все пак разбрах две неща, които не ми харесват, така че ще ги кажа.
Примерно тази страница: http://photosbulgaria.com/index.php?color=red&sphoto=1
Няма дистанция между някои от снимките. Това е грозно и пречи на разглеждането. Също малко е гадно че без да искам да ги видя уголемени, сами се уголемяват защото се посочват с мишката без да искам. Може да се направи след клик примерно.

Ще се съглася с мнението на scoobydoo. Наистина това уголемяване може да се направи да е след клик, а не автоматично и да се остави малко място между самите снимки.
Ето тук /pages/7672.html най-долу едното "тн." трябва да е "т.н." 😀
Схванах идеята на кредитите, но защо не обявиш цените на пакетите още на тази страница (/pages/7508.html), за да мога да преценя дали са ми по джоба преди да се регистрирам?
Интересно е и доста опростено (user friendly). Забелязах, че при смяната на езиците последните 5 бутона от менюто Stock не се променят, както и на Български Stock си стои Stock... не знам на какъв етап е развитието, но трябва да го оправиш.
Цените на 'дребно' са супер, но за по-големите размери ми се виждат високи. Едва ли не една снимка 4288x2848 излиза 20-30-40 лева. Което ме навежда на мисълта - какви са правата върху снимките след закупуването? Могат ли да бъдат използвани като лога, плакати, рекламни материали...?
Относно другите въпроси... КАКИЧКИ 100% трябва да има! 🙄
А пък аз като НЕ-любител фотограф и най-обикновен потребител БИХ си закупил снимка от там, АКО я получавам разпечатана + рамка (естествено след допълнително заплащане). По този начин ще ми спестиш доста време и усилия да си украся офиса/стаята/кафенето и прочее. Ако не се предлагат тези варианти просто бих разгледал снимките и ще затворя таба.
Обмисли го като вариант! Сигурен съм, че ще намериш рекламна агенция, която да ти предложи добри цени. 😉 Успех занапред!

EDIT: Има бели пиксели по ръбовете на favicon-а. Нищо сериозно, просто стои кофти.

Идеята е добра,
На пръв поглед- имаш още неща за превод. Системата, която използваш е приятна. favicon-a е нещо назъбен, това първо ми направи впечатление.

Г+ и фейсбук бутоните не стоят добра на заглавната, малко са на мексиканска вълна застанали. Ако искаш ги скатай под някое странично меню или футър-а , а и смяната на езика май ще увисне така. Пробвай я ако искаш в черната лента на хедъра.

Останалото ми харесва и ми се струва удобно, поне като нерегистриран потребител. Поздравления!

Как ви се струват цените и предлаганите размери на снимките?

Цените са малко по-високи в сравнение с Фотолия, например. При положение, че нямаш такъв избор все още като тях.

Бих пазарувал от твоя сайт, нямам против. Пък и предполагам снимките, ще са по-близки до нуждите ми. Едно си е пачка с левове, друго да избираш между една камара пачки с долари...

Благодаря на всички и вземам под внимание всичко написано до тук, като се надявам и на още 🙂

Не съм съгласен само с твърдението "Цените са малко по-високи в сравнение с Фотолия, например." Защото всъщност са по-ниски особено снимките с размери за уеб.

Да, няма как да се конкурираме със световните лидери по брой и разнообразие на снимки, но ще предложим снимки свързани с нашия български бит и култура и въобще всичко свързано с България.

Зумването на картинки е задължително за подобен род сайтове. Казвам го на базата на това, че ползвам доста. Единствено, както казаха по-горе, можеш да увеличиш пространството между снимките, за да е по-прегледно.

Задължително за подобен род сайтове е минималистичния дизайн, за да може да изпъкне съдържанието.

🙂

Back
Горе