SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Моля за помощ за редирект 404

kirilbug

New member
Здравейте и за много години!

Ползвам този код в .htaccess

RewriteEngine On
ErrorDocument 404 http://www.domain.com

и когато опитам да отворя www.domain.com/нещоси - ме пренасочва към www.domain.com и при проверка ми дава, че това е редирект 302

Но когато опитам да отворя www.domain.com/?Нещоси - то ми отваря индекс страницата, но не сменя адреса в адрес бара и при проверка ми дава direct link.

Явно тоя въпросителен прави нещо, но знанията ми не стигат да измисля какво да правя. Може ли някой да даде съвет?

Мерси
 
Re: Моля за помощ за редирект 404

Това е наистина добро, но при мен проблема е, че не знам какво да пренасочвам. Получавам съобщения в WMT, че SOFT 404 грешки и там виждам, че са такива адресите www.domain.com/?Нещоси. Нямам идея как и откъде ги е намерил тия адреси - сайта не е хакван. Все едно някой е постнал линк към www.domain.com/?Нещоси и после е изчезнал тоя линк.

Та идеята ми беше да пренасоча всички такива с redirect 404 към индекса или към custom 404 page.
 
Re: Моля за помощ за редирект 404

Гугъл си слага параметри, по какви причини - може само да гадаем. Напр., "разпознава" даден ЦМС и започва да "търси" характерни адреси.

Ако си забелязал, пренасочванията обикновено се правят по общ признак. И макар че в другата тема, го има кода, ще го напиша тук отново:
Код:
RewriteCond %{THE_REQUEST} /(index\.php)?\?[B](.+)[/B]\ HTTP/ 
RewriteRule ^(index\.php)?$ http://%{HTTP_HOST}/%2? [R=301,L]
Но имай предвид, че ако имаш други параметри, може да прнасочи и тях. Затова след като сложиш кода, тествай дали всичко се отваря.
 

Горе