SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Моля за съвет за основните положения за съвсем базово SEO на малък сайт

devil

manual QA
Добър ви ден,

Логн-лонг тайм ъгоу, си спомням че посещавах и четях редовно този форум (доста интересни неща бях научил). Anyway, в последните 5 години работя като manual тестер, демек SEO-то не е нещо, което се очаква да знам. Така или иначе, на добра воля, за близък човек (който сега започва и бюджета му е силно ограничен към нулев) сглобих сайт със WP, правих разни модификации по него и като цяло за сега човекът е ок със крайния резултат (визуално на мен не ми харесва, ама собственика си го харесва и аз се отказах да го убеждавам, че не е работата да му харсва на него, а на клиента). Стигнах обаче до момента, в който сайта е качен на официалния хостинг (все още не е видим за гугъл и подобните). Тук идва момента да помоля най-учтиво за съвет - пределно ясно ми е, че човек, който има нулеви познания по SEO, не може да направи чудеса за 1 седмица или 1 месец. Аз и не искам. Тъй като обаче, моя приятел по никакъв начин не може да си позволи услуги на SEO специалист, то моля кажете какви са основните положения, които мога да направя по сайта, поне за да ме затрие Гугъл в дън земите тилилийски. И най-вече - какво да избягвам да правя, за да не си направя авто гол. Не ме разбирайте погрешно - не очаквам някой да го смели и да ми го изплюе, по-скоро бих бил благодарен за ресурси, които да ме насочат.

Сайта е на езикова школа. Бих дал урл, но не съм сигурен дали това няма да наруши правилата на форума или няма да бъде тълкувано като реклама.
 
прочети нещо полезно в Интернет, има куп неща....или просто му кажи да си вземе книгата На 1-во място в Google - там всичко е описано, при това разбираемо :)) на мен ми я подариха и съм я чела вече 2 пъти...не знам дали я има по книжарниците или само се поръчва от този сайт optimystica.com, но имай предвид, че онлайн статии на тази тематика има стотици ;)
 
Последно редактирано от модератор:
Добави сайта в Google Webmaster Tools. Там ще видиш дали са открити някакви грешки в сайта. Например невалидни адреси, гугъл да е блокиран и да не може да види сайта и такива работи. (Също там Гугъл ще ти каже ако имаш наказание или вирус.) Ако Гугъл вижда и достъпва сайта правилно и няма някакви сериозни технически проблеми по сайта/хостинга, вече може да почнеш някакво основно on-page SEO. Направи добри TITLE тагове, структурирай сайта добре, лесно да се достъпва до всички страници (особено до по-важните). За да не си вкараш автогол недей да купуваш пакет XXX линка за X лева от някакъв SEO майстор, който ще ти докара наказание от Google. Също недей да оспамваш сайта повтаряйки изкуствено ключови думи. Та толкова от мен. Естествено има още 1000 неща, които трябва да се знаят и може да четеш от интернет.
 
Последно редактирано:

Горе