Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

maiak

New member
Здравейте,

Пиша хем да предупредея новаците като мен да внимават, хем да попитам за помощ, какво да направя в този случай:

Май месец 2011, поръчах от Fivver 5000 профилни линка към главния домейн (сторих голяма глупост и съм забравил за това).
От декември 2011 година сайта е с наказание "-50" (по моя преценка).

Писах request for reconsideration безуспешно няколко пъти, ремонтирах по сайта какво ли не.
Последния път получих мейл от Г (за което съм много благодарен) с насока къде е проблема:
"Specifically, look for possibly artificial or unnatural links pointing to your site that could be intended to manipulate PageRank. ..." + пример с форумен линк от поръчания гиг от fivver.

Трябва да изчистя тези линкове (те са от брутални китайски, руски, ***** и всякакви други подобни източници). Писах на човека от fivver, с молба да помогне. Чудя се дали е възможно автоматично да затвори профилите или поне да даде паролата, с която ги е регистрирал.

Ако ударя на камък обаче, какво е възможно да направя ???
Ако преместя сайта на нов домейн (с редирект ?), дали ще помогне?
Струва ми се че много труд ще отиде на вятъра от тази постъпка...

Ако някой може, нека да даде съвет.
Благодаря предварително.

За: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

Не съм сигурен, че е толкова лесно да се накаже един сайт. Те изобщо потвърдиха ли, че реално е наказан или ти пляснаха стандартен имейл и ти само си мислиш, че си наказан?
Други беклинкове освен спамерски имаш ли? Нов ли е сайта?

Re: За: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

Здравей Scoobydoo,

сайта категорично е наказан, защото отговора в Webmaster tools e: Site violates Google's quality guidelines.
Сайта е от 2007, има си и други натурални линкове. Спамърски има само от този гиг (5000 форумни профила) и 12 .edu линка, които пак са такива и не съм доволен от тях.

Още по-странно тогава. Че то всеки твой конкурент може да ти поръча такъв пакет. Те от къде знаят, че ти си си го поръчал? То как може човек да махне сега 5000 линка не знам.

Re: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

Би трябвало след известно време да се оправи. Ако така лесно може да свалим конкуренцията...

ти да не писа че ти си ги правил тия профили. пробва ли с "не бях аз", "някой ме е накиснал" и подобни
аз наскоро купих един баннат домейн и 2-3 пъти пращах и всеки път отказ. ама след последния път макар и с отказ го махнаха

Мда, тва е супер тъпо наистина. Реално погледнато в повечето случаи може да засегнеш нови сайтове и да правиш сечено на всеки новоизлюпен конкурент. А пък щом и сайт на 5 години ... странно ако е това причината.

Те не споменават кой е поръчал, а че има голямо количество ненатурални линкове.

Колкото до конкуренцията както казваш, че може да поръча, може да се окаже вярно.
Не знам какво ще кажат хората с повече опит от мен. Дали е реално - не знам.

Ето малко материал за това тук:
"Google often said competitors can't hurt your rankings, they said it time after time but SEO don't believe it.
However, Google once admitted that anything is possible."
Google Sending Notifications Of Unnatural Links Pointing To Your Site

Ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация, моля да даде съвет 🙂

ти да не писа че ти си ги правил тия профили. пробва ли с "не бях аз", "някой ме е накиснал" и подобни
аз наскоро купих един баннат домейн и 2-3 пъти пращах и всеки път отказ. ама след последния път макар и с отказ го махнаха

Благодаря flasher, това е много ценна информация.
Не съм правил аз профилите, поръчах такава услуга, без да знам за крайното качество (бруталния резултат).
Опитвам се да се свържа с човека, който ги е правил.
Смятам в следващата молба да обясня точно така ситуацията и защо не мога да махна линковете.

Кажи че си новак в SEO-то и че не разбираш много и че някакъв келеш ти е направил евтино SEO и ти не си виновен и че вече няма да правиш така и си си научил урока. Което общо взето си е долу-горе правилно до колкото разбирам.

Кажи че си новак в SEO-то и че не разбираш много и че някакъв келеш ти е направил евтино SEO и ти не си виновен и че вече няма да правиш така и си си научил урока. Което общо взето си е долу-горе правилно до колкото разбирам.

Това си е истината, но не знам дали е достатъчно. И се чудя какво да правя ако това не помогне...

потвърждавайки че знаеш за профилните линкове ще се набуташ страшно много. резултата не е брутален, а е бил предварително ясен. линкове от форумни профил = линк спам и нищо друго
по-добре е да пишеш че не си ти и никога не си бил ти.

Единственото което знам по темата е от SEO теста на SEOmoz, в който се казва, че за линк спам не можело Гугъл да наказва сайтове, защото иначе се отваря врата конкурентите да свалят сайтове. Но знаеш ли? Не знам има ли официална позиция на Гугъл и те как биха коментирали това. (без да визирам това което са ти писали)

Поне 3 пъти съм писал, наказание за спам линкове Е ВЪЗМОЖНО! Пишеш писмо, и ако си късметлия и си бил достатъчно убедителен получаваш подобен отговор:
"Получихме молба от собственик на сайт за преразглеждане на xttp://***********[/url] за спазване на указанията на Google за уеб администратори.
По-рано екипът ни за борба с нежеланото съдържание в мрежата предприе ръчно действие спрямо сайта Ви, защото смятахме, че нарушава нашите указания за качество. След като разгледахме молбата Ви за преразглеждане, анулирахме това ръчно действие. Може да отнеме известно време, преди системите ни за индексиране и класиране да бъдат актуализирани, така че да отразяват новото състояние на сайта Ви."
Можете да си гадаете колкото искате, но наказание спрямо мен имаше! Не може за 2-3 дни да изникнат 5-10 000 линка и Г да ги индексира, и да получиш ПР5 и да си в ТОП10, и то срещу $5 🙂
БулБлогър беше описал подробно и неговите премеждия.

потвърждавайки че знаеш за профилните линкове ще се набуташ страшно много. резултата не е брутален, а е бил предварително ясен. линкове от форумни профил = линк спам и нищо друго
по-добре е да пишеш че не си ти и никога не си бил ти.

Благодаря за съвета flasher. Това, което казваш според мен е най-разумното решение.

Поне 3 пъти съм писал, наказание за спам линкове Е ВЪЗМОЖНО! Пишеш писмо, и ако си късметлия и си бил достатъчно убедителен получаваш подобен отговор:
"Получихме молба от собственик на сайт за преразглеждане на xttp://***********[/url] за спазване на указанията на Google за уеб администратори.
По-рано екипът ни за борба с нежеланото съдържание в мрежата предприе ръчно действие спрямо сайта Ви, защото смятахме, че нарушава нашите указания за качество. След като разгледахме молбата Ви за преразглеждане, анулирахме това ръчно действие. Може да отнеме известно време, преди системите ни за индексиране и класиране да бъдат актуализирани, така че да отразяват новото състояние на сайта Ви."
Можете да си гадаете колкото искате, но наказание спрямо мен имаше! Не може за 2-3 дни да изникнат 5-10 000 линка и Г да ги индексира, и да получиш ПР5 и да си в ТОП10, и то срещу $5 🙂
БулБлогър беше описал подробно и неговите премеждия.

И аз потвърждавам наказанието за линкове.

@bulram много полезна информация е отговора, който казваш, че трябва да очаквам. Може ли да споделиш и какво си писал, т.е. какво е довело до успешния финал ?

Ами с 2 думи: Не съм виновен, не мисля че съм правил нещо което би нарушило правилата на Г, и малко цветя и рози отстрани.....

Общо взето трябва да се молиш на Гугъл ... Малко странно да те накажат така жестоко само за 5000 профил линка.

Благодаря на всички, които се отзоваха и помогнаха със съвет и информация!
Сега ще обмисля и напиша внимателно едно писмо до Г.

Един съвет към maiak който ще помогне и на всички други с наказан сайт: Бота на гоогле сравнява данните на сайтовете със усреднени стойности. Когато открие огромни разлики от усреднената крива за един или няколко параметъра се подава флаг че има нещо нередно и там вече гледа човек. Може и да ти е помогнал някой "доброжелател" с един или няколко репорта за сайта ти и са го прегледали по-бързо и в резултат - наказали.

Съветите? Прегледайте си статистиките за сайта с някакви инструменти за следните неща:
1. Колко бързо е нарастнал броя на бековете ви - може да помогне majesticseo.com
2. Какво ти е съотношението follow/nofollow - може да помогне open site explorer
3. Какво е съотношението на линковете ви по тип на сайта - опасно е да имаш само от форуми, само от коментари или да кажем ако 95% от бековете ти са от страници на профили във форуми.
4. Опитай да нормализираш нещата.
5. Чак когато си готов пиши молба за преразглеждане на сайта.

Естествено че ще е доста трудоемко да направиш по 3-4 поста във всеки от тия форуми в които имаш линкове в профила, а и щом казваш че тия форуми са шит няма смисъл защото може да стане още по-лошо. Мисля че просто един добър субмит в голям брой англоезични социалки ще поправи съотношението ако проблема е само до типа сайт - гоогле със сигурност няма нищо против социалките.

Важно обаче е да го направиш както трябва и на етапи - да кажем веднъж в около 200 сайта, след седмица в още толкова и така... Не е проблем да субмитнеш в около 2000 социалки стига да знаеш как и с какво:wink: Също така гледай публикациите да са с уникални текстове или поне с доста различни. След като линковете се индексират и отчетат при преглед на сайта ти от модератор нещата няма да изглеждат толкова нередни и вероятно ще махнат наказанието.

Съветите са проверени и работят! Много важна е обаче точната диагностика за да се вземат адекватни мерки и внимавай да не прибързваш. Ако не си сигурен как да го провериш и направиш, обърни се към специалист.

Back
Горе