SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Наситеност на ключови думи

Здравейте, според вас каква наситеност на ключовите думи е добре да има в една статия? Сега чета на едно място между 4 и 12%, но при плътност от 10% означава във всяко изречение да я има думата...

Аз лично ползвам ключовата дума и нейни производни през изречение, а също и в h1 и h2 заглавията, което прави около 2-3% наситеност. Изглежда малко, но хич не ми харесва да повтарям едни и същи думи и изрази, а и статията става някак си неприятна за четене.

Та, да повторя въпроса: каква според вас е добре да бъде наситеността на кл. думи в една статия?
 
За: Наситеност на ключови думи

За: Наситеност на ключови думи

Няма точен или "магически" процент. Важно е думата да се съдържа в тайтъла в някакво h1 заглавие да речем, а текста да е написан като за хората, без да се втелясеаме да броим повторения и проценти. Гугъл сам ще схване за какво иде реч, а линковете ще му помогнат в преценката за по-доброто аранжиране.
 
За: Наситеност на ключови думи

За: Наситеност на ключови думи

оффтопик: Василе, стига си пускал чужди видео кастове. Днес в офиса с риза и вратовръзка и почваш да мелиш пред камерата. И без това Мат повтаря едно и също от 10000 години, ти ще имаш материал за следващата декада. (може и по къси гащи, ще снимаме само нагоре). Оги ще го играе аутокю :D
 
Re: Наситеност на ключови думи

Няма точна формула, но повечето специалисти препоръчват % на наситеност между 4 и 8. Лично за мен това е много и аз слагам между 6 и 8 пъти ключовата дума в текст от 500 думи, като отделно нея я има с h1 таг в заглавието и h2 и h3 тагове из съдържанието. Също така, думата задължително присъства в първият и последният абзац. Ефектът понякога а "Уау" :)
 
За: Наситеност на ключови думи

За: Наситеност на ключови думи

Ако не се лъжа Мат казваше, че ако имаме думата поне веднъж и вече сме ОК :). Общо взето не мисли за това нещо наречено наситеност на ключови думи. Загуба на време е. Единствено я проверявам много рядко и то когато се съмнявам, че е станала доста висока по случайност. Тогава се опитвам да я намаля. Аз лично не препоръчвам да я правиш повече от 2-3 %. Дори това е доста за мен.
 
За: Наситеност на ключови думи

За: Наситеност на ключови думи

В текст от 300 думи гледам ключовата дума да я има 2 пъти (само нея) и още 2-3 пъти максимум с някакви прилагателни около нея :)
 

Горе