SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Насочване на домейн купен от GoDaddy към хостинг в БГ (DNS настройки)

sweety

New member
Някой може ли да даде екранна снимка на частта с ДНС настройките на домейн който е насочен към външен сървър извън GoDaddy. Има някакви примерни настройки там но не са ми познатите които са по хостингите в БГ
 
Последно редактирано:
Най-вероятно мога да ти помогна, ако разбирам какво питаш, моля те напиши един речник с термините, които ползваш и какво визираш с тях, най-много не разбирам какво значи "~~домейн който е насочен към външен сървър купен GoDaddy"
 
Прощавай. Гледах скибягането на 50 км и съм се заблял...
Домейна е купен от GoDaddy а хостинга е от БГ
ДНС настройките в панела на GoDaddy какви не са ми ясни...
Искам да насоча домейна към сървъра ми.
Благодаря
 
Влизаш в хостинга си и взимаш Name Server-ите.
Отиваш в GoDaddy, настройките на домейна, слагаш custom и въвеждаш твоите NS записи.
7096039I.png
 
Цитирай кой е домейна и какви name servers са ти дали от хостинг компанията за да те насочим къде може да е проблема.
 
Ами правилно са зададени в GoDaddy, сега остава да се свържеш с ICN и да помолиш да проверят дали това са коректните DNS-и за сървъра на който се намира твоя сайт?
 
Domain Name Server (DNS), или на наш език казано, името на сървъра, на който се намира домейна е зададен вече от теб - NS19.ICNDNS.NET и NS20.ICNDNS.NET. Срокът за опресняване на тази информация е до 48 часа, макар че в повечето случаи става мигновенно. Ако след този период, все още не си виждаш домейн-а, се свържи със ICN, както те посъветва слайфокс, тъй като може хостинг акаунта ти да е преместен на друг сървър.
 
Трябваха допълнителни настройки от хостинга - насочване на домейна към ДНС зоната. Може би защото съм с ВПС е по-различно от стандартното
Иначе стандартно си е да заложиш NameServer в ГоДадди и всичко тръгва :)
Благодаря на отзовалите се... полезна информация ще да има тук ако някой има подобен проблем
 

Горе