SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Натоварване на сървър + shared и VPS хостинг инфо

thunder_go

New member
Здравейте,
в момента разработваме един проект от който може да се очаква м/у 500-1000 и 4000 (за в бъдеще да се надявам и повече) посещения дневно. В този ред на мисли ме интересува:
- при толкова посещения дневно, възможно ли е да се ползва shared хостинг при да речем средно 50 заявки към сървъра и 30 заявки към базата едновременно, каквито са при ICN :?
- ако може при ваши наблюдения да кажете при този брой заявки на колко потребителя онлайн се очертава ... ~100/~200 ... :?
- използването на VPS - конфигуриран ли ти го дават, и сложна ли е работата с него, при положение, че до момента съм се занимавал само с shared
 
Re: Натоварване на сървър + shared и VPS хостинг инфо

Изцяло зависи от начина на изпълнение.
Примерно notrial.info е на най-евтиният хостинг от host.bg и има ~10к импресии.

Защо е необходимо да имаш толкова едновременни заявки? Не мислиш ли, че трябва да оптимизираш заявките и базите си?

Не посещенията, а импресиите са мярката, която трябва да се използва. В един сайт едно посещение може да генерира 2 импресии в друг 10. Сървъра изчислява всяка импресия, а не всяко посещение на потребител.
 
Re: Натоварване на сървър + shared и VPS хостинг инфо

Тук си прав за импресиите, малко съм разменил местата ...
Колкото до едновременните заявки, на мен не ми трябва да имам толкова, въпроса е, че толкова е максимума на споделения хостинг който имам.
Колкото до сайта, става въпрос за социална мрежа и в зависимост от интереса който може да се прояви в началото, след рекламата която направим, се притеснявам да не стане някой фал, като оня с детските градини ... разбира се не с толкова посещения :D
Иначе каква оптимизация мога да направя по заявките :?
 
Re: Натоварване на сървър + shared и VPS хостинг инфо

Такава, че да минават бързо. Така ще можеш да изпълняваш повече заявки за единица време. Какво може да се направи за да се оптимизира зависи изцяло от конкретният случай.
 

Горе