На какво може да се дължи бавно зареждане

combatsambo

New member
Сайт базиран на Wordpress, почти празен като съдържание, а се бави при зареждане. Не е нито от интернета, тъй като се пробва на различни доставчици.

Какви могат да бъдат причините?

Re: На какво може да се дължи бавно зареждане

Може да са много неща 🙂

- Хардуера на който е хостнат (дали е със слаби параметри или пък е натоварен от други сайтове хостнати на него)
- Интернет свързаността на самия сървър
- Базата данни на localhost ли е или не е локално
- Колко са възможните конекции към сървъра (ако са 2-3, а на уърдпреса има 10 картинки, то ще зарежда бавно, защото ще има изчакване да се освободи конекция)
- Има ли външни файлове (които не са хостнати на самия сървър, пример мога да дам с рекламите на httpool - има моменти в които сайта не ми се отваря за 4-5 секунди, защото се опитва да покаже тяхна реклама)

Виж с Firebug кои неща се зареждат най-бавно защото причините могат да бъдат много 🙂

Много страно като цяло.
На хост.бг, първото което ми направи впечетление ( не купувах аз хостинг плана и да подписвам договор с тях ) сложили са лимит на файлове - не може да се качва по-голям файл от 32 мб, а концепцията на сайта е такава, че ще има нужда да се качват видео файлове над 100 мб, какво правим в такъв случай?
Сега видях, че една от снимките, които се зарежда на главната страница е 5 мб, която се ресийзва, но нещо не мога да я оправя като хората, размества се всичко.

Shared хостингите(предполагам си на такъв план) по принцип не дават да се качват видео файлове защото гледането на клипче от по 200-300 мб означава поне 5 минути целия им възможен трафик да отива за зареждането му (което е недопустимо, тъй като има и други сайтове на същото IP, които си искат също да са онлайн и да се отварят бързо)

Ако дадеш URL-то на сайта можем да придобием престава и да ти дадем съвет какво да направиш за да се зарежда по-бързо 🙂

Много страно като цяло.
На хост.бг, първото което ми направи впечетление ( не купувах аз хостинг плана и да подписвам договор с тях ) сложили са лимит на файлове - не може да се качва по-голям файл от 32 мб, а концепцията на сайта е такава, че ще има нужда да се качват видео файлове над 100 мб, какво правим в такъв случай?
Сега видях, че една от снимките, които се зарежда на главната страница е 5 мб, която се ресийзва, но нещо не мога да я оправя като хората, размества се всичко.

Покажи сайта. Опитай се снимката да я компресираш - ако е bmp или png я направи jpeg и през фотошоп избери Save for web - след това прецени колко да е силна компресията, и кога се губи качество.

Back
Горе