SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Неиндексирани страници в Гугъл

Здравейте, имам следния проблем - някои от статиите в сайта ми все още не са индексирани в Гугъл, а са публикувани преди повече от десет дни. Още по-интересното е, че има статии и други страници, добавени по-рано, но вече в индекса на Гугъл.

Страниците са добавени в sitemap и също има вътрешни връзки, сочещи към тях.

На какво може да се дължи това и какво мога да сторя според вас?
 
Re: Неиндексирани страници в Гугъл

А някакъв вид пинг пускал ли си към Гугъл, за да го извикаш да индексира? Защото ако сайтът ти е нов или преди не е публикувано често в него, Гугъл ще е свикнал да идва по-рядко и трябва да се вика чрез пинг по RSS или sitemap.xml
 
За: Re: Неиндексирани страници в Гугъл

За: Re: Неиндексирани страници в Гугъл

Не, не съм. Само на една от статиите пробвах Fetch as Googlebot в Webmaster Tools и после add to index, но все още я няма.
@cloxy, може ли малко да разясниш за тоя пинг че си нямам и на идея какво е...
 
Re: Неиндексирани страници в Гугъл

Примерно:
Код:
http://google.com/ping?sitemap=http://www.example.com/sitemap.xml
Като на мястото на google.com можеш да сложиш всяка търсачка, която спазва протокола. А example.com е твоя сайт с пътя към картата на сайта.
 
За: Неиндексирани страници в Гугъл

За: Неиндексирани страници в Гугъл

Според мен ако сайта е нов трябва да мине определено време и да имаш някакво количество/качество беклинкове за да почне да ти вярва Google. Просто си развивай сайта и редовно добавяй качествено съдържание и прави малко, но качествени, линкове и след известно време ще те посещава доста често. Не се занимавай непрестанно да следиш коя статия е в индекса и т.н. Работи по сайта и SEO-то.
 
За: Неиндексирани страници в Гугъл

За: Неиндексирани страници в Гугъл

Google-a може веднага да ти е "прочел" статията, но отнема време докато се появи в индекса. Общо взето няма никакъв смисъл да си губиш времето в проверки дали нещо се появява в Google или не - ако инвестираш същото това време в писане на нови статии или в изграждане на backlinks резултатите ще са много по-добри :)
 
За: Неиндексирани страници в Гугъл

За: Неиндексирани страници в Гугъл

Често забелязвам, че бота обхожда новото ми съдържание, но то не се появява в индекса с дни, докато не публикувам ново. След като пусна (например) някоя статия, до няколко минути предното съдържание вече е в СЕРП-а, а като дата изписва датата на публикуване.
 

Горе